Column

Is Meierijstad wel goed voor je rug?

Mijn tante Trui en ome Willy wonen in Olland. Veel mensen geloven dat niet. Zelfs Ollanders vragen zich massaal af waar die twee dan wel zouden wonen. Logisch, want je ziet ze nogal snel over het hoofd. Tante Trui haalt de 1 meter 30 amper. De ladder in haar panty heeft maar twee treden. En haar minirok is altijd vuil van het over de grond slepen. Als ze op het toilet zit, krijgt ze altijd de klep tegen haar achterhoofd. Nee, ’t is geen pretje om zo klein te zijn. Ome Willy kan daar over meepraten. Hij heeft laatst zijn kop gestoten aan het kattenluikje. Ik kwam hem vorige week tegen bij D’n Toel. Wat ik ook tegen Willy zei hij bleef maar nee schudden. Bleek dat iemand in het urinoir in zijn oor had staan zeiken.

Niet handig allemaal. Toch zijn zowel Willy als Trui onlangs gevraagd om zitting te nemen in de gemeenteraad van Meierijstad, nota bene vanwege hun lengte! Het blijkt namelijk dat het meubilair in de nieuwe raadszaal in Rooi speciaal voor dat soort hobbits is gemaakt. Een katheder van 75 centimeter hoog, tafeltjes die prima passen in een poppenhuisje, en stoeltjes waar kabouter Spillebeen nog doorheen zou zakken (KRAK). Zelfs de 12 jarige Thijs van Zutphen (Lijst Blanco) uit Nijnsel kreeg het in zijn rug. Dat het allemaal veel te klein is, snap ik wel. De gemeente is op 1 januari ineens 3 maal zo groot geworden. Maar dan moet je daar ook het meubilair op aanpassen, sukkels! Misschien moet die hele raadszaal wel driemaal zo groot worden. Meierijstad heeft namelijk 1 wethouder op iedere 3 inwoners, dus het is ook nog eens ontiegelijk druk in die zaal.

Uiteraard heeft een of andere ambtenaar zitten slapen. En dat verbaast me niks. Heb je het van de week gelezen? “Nog niet alle ambtenaren weten hoe ze de naam van hun gemeente moeten schrijven.” Dat vond ik wel schokkend nieuws. Zoiets zie je enkel bij de overheid. Bij van Houdt Broks, de Sliegro of cateraar Hötten, om maar enkele willekeurige voorbeelden te noemen, word je dan als medewerker meteen ontslagen, maar niet bij de gemeente Mijereistadt. Vreemd, toch?

 

Mark van de Veerdonk

Recent Posts

Japanse vechtschildpadden zijn uitslovers!

Je kunt karate gaan oefenen, iedere dag pizza gaan eten en in een riool gaan…

1 maand ago

De fricandel moet op de Unesco Erfgoedlijst!

Eindelijk is hij daar: het elektronisch woordenboek van het Brabants dialect, het zwaar bezweten resultaat…

4 maanden ago

Houdt het nog ooit op?

In het Limburgse Bemelen is op 14 januari j.l. de eerste straatrace van het jaar…

4 maanden ago

Potje gewicht duwen

In het Japanse Kyoto heeft Tsuko Tanaka afscheid genomen. Hij was de uitvinder van het…

4 maanden ago

Weet jij het?

Hoeveel sterker was Popeye geweest als-ie verse spinazie had gegeten in plaats van ingeblikte?

4 maanden ago

Doorspoelen graag.

Noordwijk. Eergisteren is mevrouw Van Zwieten plotseling overleden tijdens de bezigheid waar ze het meest…

4 maanden ago