Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
60 berichten.
Frans leenen Frans leenen uit someren heeft geschreven op 4 oktober 2020 om 14:48:
hoi Mark ik lees dat het weer goed was in de Ruchte.
Leuk dat je aan mij gedacht hebt, het gaat na de corona gelukkig weer wat beter met herstellen.

Gr,Frans Leenen manager theater techniek de Ruchte Someren
Jaap Pleij Jaap Pleij uit Roosendaal heeft geschreven op 25 oktober 2019 om 16:59:
Mark van de Veerdonk op volle ADHD-ramkoers

‘Geen Viking’ kent ‘geen zwakke punten’

Hoe lang zou het geleden zijn dat ik Mark van de Veerdonk voor het eerst aan het werk heb gezien? Na lang dubben begon die mist wat op te klaren bij het aanschouwen van zijn huidige onemanshow ‘Geen Viking’. Dat moet pakweg zo’n 25 jaar geleden zijn geweest in Fidei et Arti in Oudenbosch. Ik herinner me vaag een wat slungelige jongeman naar wie ik bij binnenkomst door toenmalig manager René Hentzen werd toe geleid. In die tijd begon hij zijn shows met enkele grappen over de plaatselijke actualiteit en om inspiratie op te doen was hij op dat moment druk in conclaaf met de voorzitter van de lokale voetbalvereniging. Of dat tot iets vruchtbaars heeft geleid weet ik niet meer. De voorzitter vertelde Mark dat zijn clubje zojuist kampioen was geworden in een van de amateurcompetities uit de regio. Dat is vooral leuk voor de betrokkenen, maar wat moet een (droogkloot)komiek daarmee aanvangen?

Mark ontpopte zich al snel als een steeds terugkerende gast die mij zo waarlijk bleef herkennen vanwege mijn uitgesproken plaats op de tribune (Rij 1 stoel 1), waarop ik in de kleine zaal van De Kring in het huidige tijdsgewricht ook vaak te vinden ben. Aan grappen en personality (in 1987 won hij zelfs de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten) heeft het Mark nooit ontbroken, maar bij vlagen wist hij het juiste ritme niet te vinden, waardoor de voorstelling soms wat inzakte. Het ziet er naar uit dat hij op zestigjarige leeftijd die kinderziektes aardig heeft weten te overwinnen. Een Viking is hij nooit geworden. Een brandweerman, een kapitein of een Ivanho ook niet. Maar als iemand het ooit in zijn hoofd haalt om zijn naam in een loflied te verwerken dan klinken deze zinnen uit ‘Foto van Vroeger’ zeer waargetrouw: het publiek is gegroeid, de schlemiel is gebleven’. Maar wel in zeer geperfectioneerde vorm. Zo leuk, zo ongecompliceerd, zo geladen met ADHD heb ik hem nooit eerder aan het werk gezien. Geen moment van verslapping, geen moment ook van versaging. Zo bekeken is hij wel degelijk een echte Viking gebleven. Met ontzag voor de tere kinderziel hoef je bij hem niet aan te komen. Wat nou mooie tekening? Zonder enig mededogen haalt hij ingewikkelde elektronisch apparaten tevoorschijn die aan kleine chinese kinderhandjes is ontsproten. Gelukkig begint Mark nu ook aan zelfvertrouwen te winnen, hoewel nog enigszins aarzelend, getuige Marks persoonlijke ontboezeming op zijn website:

‘Zou ik het kunstje dan toch eindelijk onder de knie hebben? Nu al, na 35 jaar? Kan haast niet. Evenwel, na de try-outs van mijn nieuwe voorstelling ‘Geen Viking’ zou ik het haast gaan denken. Wat een gebulder. Of zou het aanwezige publiek nu pas de grappen van de show van een andere cabaretier snappen, dat er zo enorm wordt gelachen? Kan ook. Ik heb het ze na afloop niet gevraagd. Doet er ook niet toe. Kom zelf maar ’s checken of het wat is geworden. Klik hierboven op Speellijst en bestel wat kaarten. Als dat lukt is het nog niet uitverkocht!

Dit bericht is overigens ook terug te vinden in de Slabroekse Courant, waarvan Mark zowel hoofdredacteur, kolommenplakker, fotograaf en columnist is. Dit wakkere blad niet kennen is net zoiets als de nieuwssite ‘Roosendaals Pleijdooi’ niet kennen. Volstrekt ondenkbaar dus. Zonder enig besef heeft Mark mij wel voor een duivels dilemma geplaatst. Op sommige zwakke momenten laat ik mij wel eens kennen als ‘spoiler’. Een tijdig gewaarschuwd theaterbezoeker telt immers voor twee, en soms wel voor meerderen. In het geval van Mark waag ik me daar toch niet liever aan. In 2020 doet hij nog maar liefst vijf theaters in West-Brabant (zie onderstaand) aan en dan is het risico van ‘lekken’ te groot. U zult dat grappenfestijn dus zelf bij moeten wonen om een goed inzicht te krijgen in de Mark van de Veerdonk anno 2019. Nou vooruit dan maar, één gewaagd grapje: heel lang heb ik gezocht naar de G-spot van mijn vrouw. Na dertig jaar vond ik hem –of is het haar?’ – eindelijk bij haar zus. Nou , nog eentje dan: Als je vrouw vraagt of je naar de hoeren bent geweest zeg dan niet: vrouw, de enige wallen die ik bezoek zitten onder jouw ogen. Moet toch wel kunnen. Toch!

Mark van de Veerdonk – Geen Viking, gezien door Jaap Pleij op donderdag 24 oktober in de kleine zaal van De Kring. Nog te Zien: Breda, Chassé Theater – 24 januari, Rilland, Dorpshuis Luctor et Emergo, 7 februari, Hoogerheide Podium Kloosterhof – 8 februari, Oudenbosch Fidei et Arti – 28 maart, Etten-Leur, Nieuwe Nobelaer – 24 april.

MVG, Jaap Pleij, www.roosendaalspleijdooi.jimdo.com
José van Dijck José van Dijck uit Uden heeft geschreven op 21 september 2019 om 10:41:
Hoi Mark,
Wat hebben we weer genoten van je geweldige voorstelling.
Vooral die tip van van Tilburg.
Ik heb ook heerlijk mijn kleren op de grond gegooid.
Bedankt,
José
Pedro van Beers Pedro van Beers uit Wagenberg heeft geschreven op 29 maart 2019 om 13:23:
Hé Mark,

Zorg je dat vanavond op tijd in Geertruidenberg bent?

Groet,
Pedro
Wim Geerts Wim Geerts uit Elim heeft geschreven op 14 oktober 2017 om 14:31:
Hoi Mark. We hebben gisteren genoten en dubbel gelegen van het lachen. Bedankt voor een heerlijke voorstelling in Hoogeveen. Jammer dat de zaal niet vol zat.
Hopen nog eens weer een show van je te zien. Bij ons worden de cavia's in ieder geval niet meer gevoerd met aardbeien! Ha ha.
En neh.....hoe kom jij bij ELO met Shangri-la o.a. als muziek. Je hebt gisteren hele grote ELO fans op de eerste rij.
Ik ga je dvd boxen bestellen.

Nogmaals bedankt!

Groetjes. Wim Ellis Alfred Georgette
Bert van Houwelingen Bert van Houwelingen uit Almkerk heeft geschreven op 4 oktober 2017 om 12:44:
Hallo Mark.
Ik wil je bedanken voor een prachtige avond, gisteren in Gorinchem.
We hebben weer genoten. Tot de volgende keer,
Bert van Houwelingen
jaap van loggem jaap van loggem uit Amsterdam heeft geschreven op 21 september 2017 om 22:45:
Hoi Mark,

Ik had kaarten voor 22 September Kaaskleum in Weesp, heel jammer dat het niet doorgaat, ze weten niet wat ze missen, kom zelf uit Amsterdam, en heb laatst je DVD Box Goed Snik gezien, gewoon geweldig, ik heb al zoveel mooie dingen van je gezien(club van lelijke mensen, met de nylonkous en de acne, grote grote klasse Mark!
Hennie Hennie uit Tilburg heeft geschreven op 23 april 2017 om 00:08:
Vandaag in oirschot geweest en het was weer een geweldige show.
Dank je wel daarvoor. Volgende keer zijn we er weer bij. 🙂
Stanny Stanny uit Engelen heeft geschreven op 20 april 2017 om 14:45:
Ut was weer een prachtige avond gisteren in Waalwijk. We hebben genoten, gelachen en bovenal kennis gemaakt met een performer-pur sang uit Slabroek.

Gij het ut"

grtz.

Stanny en Maud
Pedro van Beers Pedro van Beers uit Waogenberg heeft geschreven op 16 april 2017 om 09:34:
'k wou meej Paosen naor dun IKEA in Breda gaon vur un nieuw kast, mar ik kwaam bij Mark van de Veerdonk terecht. Had ie dè ding ut zunne veurige sjo al verkocht aon zun bruur of zo. Dè viel dus een bietje teguh. D'r stond nog wel unne piejano en un boat, maor daor hai ik niks aon. Wel veul gelache, mar nou hai ik nog steeds gin nieuw kast!
Loek Brewers Loek Brewers heeft geschreven op 17 maart 2017 om 09:14:
Gisteravond in Heerlen een heerlijke avond gehad. Lachen, gieren, brullen weer met je show.
Bij elke show verbaas ik me weer over je podium attributen, hoe verzin je het toch steeds. Prachtig gewoon.
Ik ben een 2-tje dus je hele show begrepen, geen uitleg nodig.
Een lekker doordeweeks avondje uit.
Dank hier voor.
Ik blijf je volgen en bij een volgende show ben ik zeker weer aanwezig.
Luc Luc uit Leiden heeft geschreven op 12 februari 2017 om 18:34:
Kleuver, Henquet, Van Gelder en alle andere cabaret-recensenten: kom eens gauw uit die luie stoel en ga het nieuwe programma Kaaskleum bekijken! Want Mark van de Veerdonk mag weliswaar 'al 33 jaar op het punt van doorbreken' staan, maar met deze voorstelling behoort hij echt tot de besten van Nederland.
Elke Elke uit Bergen op Zoom heeft geschreven op 14 januari 2017 om 19:05:
Beste Mark,

Wat een leuke conference gisteren in Hoogerheide. Lachen, gieren, brullen. Op jou eigen wijze zijn wij er weer helemaal blij mee en konden weer eens heerlijk schuddebuiken. De wereld is niet mooi maar jij maakt hem wel een beetje mooier voor ons.

Je attributen die je bij je hebt daar verbaas ik me elke keer weer over. Simpel maar heel effectief en verrassend!

We komen zeker weer de volgende keer en nemen steeds weer enthousiastelingen mee.
Raymund Duif Raymund Duif uit Eindhoven heeft geschreven op 29 oktober 2016 om 23:11:
Beste Mark,
Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen gezond is. Na jouw voorstelling vanavond in Het Vestzaktheater in Son en Breugel kan ik dus enkele jaren langer mee!
Ik was die vent die jou nog niet eens een doodlopende steeg in Heeswijk gunde.
Groeten uit Eindhoven.
Raymund
Els Els uit (haha...Meierijstad...vanaf januari...maar eigenlijk gewoon SCHIJNDEL !! heeft geschreven op 6 oktober 2016 om 23:57:
Ik mis in de speellijst je optreden(s) in Schijndel. Komen die data nog? (Voorheen in City Theater!) Er is vast nog wel een gaatje te vinden in de bezetting van het CT !!???
Beheerdersantwoord van: Mark
Inderdaad Els, ik neem aan dat ik ergens in het najaar van 2017 weer in het Citytheater sta. tenminste als ik dan nog besta ...en zij ook. Maar goed dat is het volgend seizoen en daar weet ik de speeldata pas rond mei/juni 2017. Groetings van Mark en sterkte met Veghel en Rooi.
Schutjens. Schutjens. uit Zeeland,N-Br heeft geschreven op 14 mei 2016 om 17:52:
Dag mark,afgelopen zaterdag was ik bij de uitvaart van je moeder en ik was diep onder de indruk over de manier waarop jullie haar de hemel inprezen en -zongen. Addy was mijn kostschoolmaatje en ik heb goede herinneringen aan haar.
Je kent enkele van onze kinderen:Veronique en Gracielle,die je volgden in je prille cabaretdagen. Veronique had een ralatie met Frank van Haren,die het licht deed!
Ze vond haar maatje in Ronald van Kempen(ook een sociaal geograaf),maar die overleed 3 maanden geleden aan kanker.
Onze meisjes vroegen mij,je te condoleren en je te groeten.
Proficiat,dat je deze moeder had.
Willemien Schutjens-van der Loop.
Arie en Irene van Bezooijen Arie en Irene van Bezooijen uit Roosendaal heeft geschreven op 28 maart 2016 om 17:07:
Ha MarkieMark, we hebben TOF 2 x gezien en kunnen er niet genoeg van krijgen. Zelf heb ik al veel shows van je gezien en we wachten met smart op de volgende !
En niet vergeten om je Dvd's aan het eind van je show aan te prijzen hè !

Hopelijk tot snel in het Brabantse Land
Bumke Bumke uit Vinkel heeft geschreven op 18 september 2015 om 21:34:
Hey mark

Bende wir een bietje bekomme van ons face to face contact toen ge oew hundje oan het utlaote wart?

Ut klein hebberige ... menneke ut vinkel
Opa Kees en Oma Ria van Pepijn Opa Kees en Oma Ria van Pepijn uit Roosendaal heeft geschreven op 9 mei 2015 om 00:31:
Mark nogmaals hartelijk bedankt, dankzij jou hebben we even onze zorgen opzij kunnen zetten en ontzettend veel gelachen.
Groetjes Kee en Ria ( opa en oma van stoere Pepijn)
Pedro van Beers Pedro van Beers uit Terheijden heeft geschreven op 7 mei 2015 om 09:58:
Hè, hè, vanavond eindelijk weer in Breda! Dat wordt weer lachen. Tot vanavond!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial