Published On: vr, mei 9th, 2014

Jubileum of bijeenkomst?

Een optreden van Mark van de Veerdonk staat voor veel lachen, vreemde types en variatie.
De cabaretier weeft tientallen invallen, verhalen en liedjes door elkaar, maar weet daar altijd weer een samenhangend geheel van te smeden.Hoezeer de actualiteiten binnen het bedrijf of instelling ook op de hak worden genomen, het ‘samen er weer tegen aan gevoel’ blijft hangen. Zijn show variërend van 15 minuten tot een klein uur relativeert en geeft adem. Kortom een optreden dat een boel stof doet opwaaien en niet snel zal worden vergeten.

Sinds 1991, het jaar waarin hij het Leids Cabaretfestival won, heeft Van de Veerdonk al meer dan 600 bedrijven en instellingen om zijn grappen laten lachen. Nieuwjaars- en Kerstvieringen, studiedagen en symposia, bedrijfsjubilea, fusies, zelfs moeizame onderhandelingen tussen afdelingen en firma’s heeft hij van een komische noot voorzien. Over klantvriendelijkheid, kwaliteitstrajecten en (mis)communicatie zou hij inmiddels een heel theaterprogramma kunnen vullen.

Bij de voorbereiding gaat hij niet over èèn nacht ijs. Van de Veerdonk bezoekt bij voorkeur de opdrachtgever enkele weken voor het optreden en gaat dan nader in op de achtergronden (geschiedenis bedrijf of instelling, doelgroep, onderwerp, mogelijke discussiepunten en gevoeligheden) en de technische mogelijkheden van de betreffende zaal. Tot slot neemt hij dan, indien mogelijk, een kijkje op de werkplek.
Aan de hand van deze informatie, eventueel nog aangevuld met notities, jaarverslagen, in- en externe blaadjes en anekdotes componeert Van de Veerdonk zijn voorstelling. Hij zal op de dag zelf zoveel mogelijk met het programma meelopen om in te kunnen spelen op de activiteiten.

 

Meer informatie kunt u vinden op deze pagina

KOOP NU!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Jubileum of bijeenkomst?