Published On: ma, jun 3rd, 2019

Wanneer mag je bij een stopbord doorrijden?

Ik had vroeger hele begrijpende ouders. Althans ze begrepen heel goed dat ze me goed kort moesten houden. Ze namen me dan ook regelmatig mee naar het Tehuis voor Ontheemde Kinderen in Zijtaart om – zo zei mijn vader – “alvast vriendjes te maken”. En er is me meer ellende aangedaan. Zo kreeg ik al vroeg een beugeltje waar mijn vader iedere avond zijn jas aan ophing. Uitslapen was een misdaad. Als ik om 7 uur beneden kwam, zei mijn moeder al “goedemiddag!” Toen ik laatst in ziekenhuis Bernhoven mijn blinde darm heb laten weghalen, bleef ik naderhand tegen de verpleging volhouden dat ik niet had geslapen. Oké, ik had misschien even mijn ogen dicht gehad … maar NIET geslapen!

Mijn tijd op de lagere school heeft me ook een boel trauma’s opgeleverd.  Waar ik nu nog het meeste last van heb? Dat is ongetwijfeld het verkeersexamen in de 6e klas. Dat kregen we namelijk niet, bij gebrek aan verkeer bij ons in het dorp. De schadelijke gevolgen ondervind ik nog dagelijks. 1 tip: Als je mijn auto aan ziet komen, parkeer dan even rustig in de berm en wacht tot ik voorbij ben gereden.

Ik las dat Rooi inmiddels wel genoeg verkeer heeft, want afgelopen week gingen 198 leerlingen op voor hun fietsdiploma, maar – schrik niet – 42 van hen zakten!? Oh, kun je daarvoor ook nog zakken dan? Oké, misschien hebben één of twee kinderen hun linkerhand niet uitgestoken toen ze vanaf de Jongsingel linksaf de Stompersstraat indraaiden, maar moet dat dan? En als er op de Markt niemand over dat zebrapad loopt, hoef je echt niet te stoppen, hoor! Weet je, volgens mij hebben die docenten er gewoon een stel kinderen bij gelapt, zo van “kijk ons het verkeersonderwijs ’s serieus nemen!” Nou, erg dom, want dan hebben ze niet in de gaten wat voor invloed zo’n verkeersexamen heeft op het latere leven van deze kandidaatjes. Anno 2040 rijden er welgeteld 42 onzekere automobilisten door Sint-Oedenrode die bij iedere straathoek twijfelen of ze het wel goed doen, en enkel de gevels en heggetjes in de gaten houden waarachter een meester of juffrouw stiekem punten staat te geven voor hun rijgedag. Nou bedankt!

KOOP NU!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Wanneer mag je bij een stopbord doorrijden?