Huidige show

Show nummer 16 (“wat? hou toch op man!”) startte in het voorjaar van 2019 met een twintigtal try-outs in kleine theaters met minder dan 250 stoelen. Enige beperking: de toegangsdeur moest wel minimaal 84 centimeter breed zijn. Want anders pastte ons decor er niet door. In het theaterkerkje van Wadway is de deur namelijk exact 84 centimeter breed en daarop laten wij ons decorstuk altijd bouwen door Bernard Versteeve. Maar dat terzijde.

De voorstelling heet Geen Viking en dat klopt dus. Want ik kom uit Brabant. Maar hoho, zou ik van oorsprong geen Viking kunnen zijn. Per slot zijn de Noormannen in het jaar 1019 mijn woonplaats Slabroek binnengevallen. Mijn Viking gaat dus over identiteit. Hoe krijg je zoiets en kom je er ooit vanaf?

In het seizoen 2019/2020 is mijn cabaretvoorstelling in een kleine 70 theaters te beleven. Voor reserveringen klik hierboven op speellijst.

Geen Viking zit weer vol verbale slapstick, mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en schijnbewegingen. Zo’n beetje mijn handelsmerk. Tweemaal (ruim) 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doe ik wederom verslag van een bizar incident uit mijn persoonlijke leven waar ik misschien niet sterker maar wel veel joliger uit ben gekomen. En dat is ook wat waard.

Wie de afgelopen jaren één of meerdere van mijn optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot, dringt de prangende vraag zich op: Wat sleep ik deze keer weer het podium op? Ik kan slecht één ding verklappen, het wordt Geen Viking.