Huidige show

Show nummer 16 (“Wat? Zoveel? Hou toch op man!”) startte in het voorjaar van 2019 met een twintigtal try-outs in kleine theaters met minder dan 250 stoelen. Enige beperking: de toegangsdeur moest minimaal 84 centimeter breed zijn, anders pastte ons decor er niet doorheen. In het theaterkerkje van Wadway is de deur namelijk exact 84 centimeter breed en daarop laten wij ons decorstuk altijd bouwen door Bernard Versteeve. Maar dat terzijde.

De tournee van Geen Viking werd vervolgens na 78 voorstellingen ruw onderbroken door een vleermuis uit China. Tja, waar bemoeit zo’n beest zich mee? De Vikingen hadden er allang gehakt van gemaakt! Deze pauze duurde uiteindelijk met horten en stoten bijna anderhalf jaar – best lastig voor een podiumdier om zo lang je keutel in te houden – maar vanaf juli 2021 dendert de Vikingtrein gelukkig weer door de (vooral Brabantse) theaters.  (zie speellijst)

 

Geen Viking zit weer vol verbale slapstick, mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en schijnbewegingen. Zo’n beetje mijn handelsmerk. Tweemaal (ruim) 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In Geen Viking doe ik wederom verslag van een bizar incident uit mijn persoonlijke leven waar ik misschien niet sterker maar wel veel joliger uit ben gekomen. En dat is ook wat waard.

 

Wie de afgelopen jaren één of meerdere van mijn optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot, dringt de prangende vraag zich op: Wat sleep ik deze keer weer het podium op? Ik kan slecht één ding verklappen, het wordt Geen Viking.

Waarom de voorstelling zo heet? Simpel, ik kom uit Brabant. Maar hoho, zou ik van oorsprong geen Viking kunnen zijn? Per slot zijn de Noormannen in het jaar 1021 vanuit Oss mijn woonplaats Slabroek binnengevallen. Mijn Viking gaat dus over identiteit. Hoe krijg je zoiets en kom je er ooit vanaf? Centraal in de voorstelling staat een Slabroeks speeltuintje en iets dat daar 75 jaar geleden uit de lucht kwam vallen. Kijk zelf maar.