Published On: wo, jun 3rd, 2015

Hè, hè, Blatter stapt eindelijk op (zucht)

Fifa-The-Gallery-Fifa-007[1]Als je je inschrijft voor de Vereniging van Analfabeten, word je meteen geroyeerd. Als je te hard met een potlood in je oor pulkt, dan kun je je hersenen resetten. Niet doen dus. En als je een uur te lang doorbrengt in de sauna, krijg je dampkringen … onder je ogen. Dus laat maar.

Ik heb het deze maand al eerder geschreven: Sommige dingen zie je nou eenmaal van een kilometer afstand aankomen. En tóch staan de kranten dagelijks vol met onverwachte gebeurtenissen. Neem nou het opstappen van die corrupte mijnheer Blatter. Als Blatter achter je een draaideur binnen ging, kwam hij er vóór je uit! Hij lulde je eerst een hoofdpijn, om je later hele dure paracetamoltabletten te kunnen verkopen. Zo’n type. En hoe toepasselijk was het dat nota bene Amerika de aanzet gaf voor zijn gedwongen vertrek.  Amerika, het rijkste en meest bewonderde maar tegelijkertijd ook meest gevreesde en verguisde land ter wereld! Schept een band, moeten ze daar gedacht hebben. Best ironisch, niet?

Maar goed, om nog even terug te komen op mijn onderwerp; als je 10 jaar geleden had gezegd dat Blatter nog ’s uit eigen beweging op zou stappen, dan had iedereen je voor gek verklaard. Maar dat is eigenlijk het geval met 99,9 procent van het nieuws. VV Ravenstein en de voetbalclub uit Demen, SDDL, gaan over twee jaar fuseren. En rond datzelfde tijdstip gaat Bernheze uit elkaar, als ik alle voortekenen nu mag geloven. Wie had dat kunnen denken, een paar jaar terug? Geen hond. Althans die van mij niet.

Ik schrijf wekelijks columns voor de huisbladen van De Winter media groep. Zo ook dit stukje. Deze uitgeverij moet de komende maanden pijnlijk worden gereorganiseerd waardoor veel mensen hun baan zullen verliezen. Had je dat in 2005 voorspeld, dan had ik op mijn of jouw voorhoofd gewezen. Ook weer ironisch trouwens, dat dit nou net een uitgeverij moet overkomen. Je kunt pas iets uitgeven als je wat verdient … Ik zag laatst in het gemeentehuis van Veghel een bordje “Pas op, vloer is nat”. Het bordje was zelf omgevallen. En wist je dat een gehandicapt toilet de enige wc is waar je lekker zou kunnen rondlopen. Nee, ironie kan leuk zijn, als het niet zo verdomd pijnlijk was.

Mark van de Veerdonk

About the Author