Published On: ma, jun 12th, 2023

Het Lot van Ravenstein viel dit jaar in Slabroek!

Mark? Ja, wat mot je? Ben je nou gepensioneerd? Nee man, nog lang niet. Ik speel vanaf januari 2024 nog 50 voorstellingen. En pas op 15 juni 2024 hang ik mijn zendmicrofoon aan de wilgen. In openluchttheater De Kersouwe. Daar ben ik namelijk geboren. Of  in ieder geval dichtbij.

Maar om toch al een beetje te wennen aan mijn leven als pensionado heb ik me afgelopen jaar al gestort op een groots amateurtheaterproject op locatie. En die locatie was Ravenstein. Samen met Erik de Vries heb ik daar een toneelstuk geschreven over een unieke gebeurtenis in de historie van het vestingstadje aan de Maas. Productieleider Darija van Perlo pakte het op; regisseur Harold Schraven maakte er een mooi lichtvoetige komedie van; 30  spelers, figuranten, 25 muzikanten van Stadsharmonie OBK, decorbouwers, costumières, andere vrijwilligers en technici gooiden het in de lucht, en half juni ving een uitzinnig publiek het op. Het bleek een eclatant succes!

We hebben gesukkeld, gemopperd, gelachen, gehuild en enorm genoten.

Vooral dat laatste want ik heb me een jaar lang overal tegenaan mogen bemoeien, (mijn grote hobby zo blijkt) en dat tot groot genoegen van iedereen van de cast en crew (ehem). Kortom mijn stage was geslaagd. Tenminste dat vond ik, de stageaire, zelf.  En ik mag er mee verder de komende jaren. Ja, ook weer van mezelf. Zo wil ik wel 90 worden. (Anders niet.)

 

 

 

 

 

About the Author