Published On: vr, apr 22nd, 2016

Zijn we nou zó bang voor Heesche toestanden?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mensen die generaliseren zijn allemaal dom. Als je niet genuanceerd kunt denken, kun je maar beter je mond houden. Daarom was ik ook tegen dat referendum. Ik kom nog dagelijks zoveel hersenloze knuppels tegen, waarbij ik me realiseer, “Gruwelijk, deze randdebiel mocht dus ook stemmen!” Mijn mening: De doorsnee burger moet je helemaal niets laten beslissen. Mijn schuine achterbuurman ergert zich bijvoorbeeld rot aan iedere buitenlander die ons land binnenkomt. Op mijn vraag waarom, zei hij: “Umda hullie zo slecht Nederlands prate, veul slechter dan ons.” Moet zo iemand het voor het zeggen krijgen?

De gemeenteraad van Uden wil een zo klein mogelijk AZC voor 200, eventueel 300 vluchtelingen. Waar weten ze nog niet. Wat? Is hier nou maandenlang in achterkamertjes over nagedacht en vergaderd? En het is nog maar een voorstel, zo begrijp ik, want eerst mag de Udense bevolking zich er nog over uitspreken, op een burgerinspraakavond. Ja hoor, het plebs mag het weer ’s zeggen. Van dat rancune-referendum tegen de EU hebben ze blijkbaar niks geleerd. Nee, toch nog even Berta om de hoek consulteren. Vreemd, toen het ging over de komst van het ziekenhuis en die drie fastfood toko’s in Uden Noord hadden de lokale bestuurders ineens wel de ballen om alles zelf door te drukken. Maar ik snap het wel: “Stel je voor dat ze straks ook op de Udense Markt dooie varkens komen ophangen. Dat willen we niet op ons geweten hebben. Dus laat iedereen zijn zegje maar doen, mits netjes van tevoren aangemeld. Want we willen natuurlijk geen Heesche toestanden hier”. (Zucht.)

Hallo, schijtepoeperige wezeltjes van de Udense gemeenteraad, wij hebben jullie nou net gekozen om beslissingen te nemen, dus ook de moeilijke! Als de spits van Udi ’19 faalt, dan wordt er in de rust ook niet omgeroepen of er langs de kant een fan staat die het wellicht beter denkt te doen. Straks worden de Udense burgers ook nog gevraagd of die Wisenten weer moeten oprotten uit de Maashorst, welke voorstellingen Markant bij voorbaat maar beter kan cancelen, en of de geslaagden leerlingen nou wel of niet met een hoogwerker bij hun eindgala mogen worden afgegooid. Gemeenteraad, doe je werk, desnoods slecht!

About the Author