Published On: wo, sep 10th, 2014

Besloten vuurwerk boven Uden

mark-vd-veerdonk3-289x30012Het kwam gelukkig allemaal goed, deze week. Het gestolen zijspan uit Schaijk stond gewoon te koop in   Venray, de vermiste jongen uit Herpen was zelfs na drie uur alweer gevonden, en alle namen voor Festyland zijn bekend. Goed nieuws dus. Dit jaar geen onbekende namen in Volkel. Die enkeling die zit te wachten op een muzikale bijdrage van de volstrekt onbekende troubadour Tieske van der Pas uit Oss of op een mislukte gitaarsolo van de autistische stukadoor Harrie Oerlemans uit Demen, die komt bedrogen uit, maar voor de andere festivalgangers is het geweldig nieuws, toch?

Het meest frappante nieuwsbericht had uiteraard met de herdenking van Operatie Market Garden te maken. Althans dat denk ik zo. Het bedrijf Cafferata Vuurwerk stak namelijk afgelopen avonden boven Uden een “besloten” vuurwerk af. Geluidsoverlast was dus niet mogelijk in verband met het “besloten” karakter van het evenement. Wel werd verzocht alle honden in een straal van 5 kilometer binnen te houden. Tja, een “besloten” vuurwerk? Nog even en 1 april valt in de maand mei, de Kijkshop heeft een dag voor blinden, en Berghem Sport verliest van een stel tv-sterren.

En laat dat laatste nou óók gebeurd zijn!? Maar goed, dat was niet onverwacht want terwijl Berghem met een vreemde mix van leeftijden en spelers aantrad, liet RTL heuse profvoetballers opdraven!? Ex-topper Michael Mols zat er bijvoorbeeld bij. Flauw hoor. En ik was al niet zo’n RTL-fan. The Voice kijk ik altijd in stijl, achterstevoren met mijn rugleuning naar het tv-toestel gekeerd en Linda de Mol kan ik óók niet meer zien. Haar gezicht is zo enorm gebotoxt, in het 9e veteranenteam van Berghem zit meer beweging. Ik beken, ook de laatste 25 jaar van Goede Tijden Slechte Tijden heb ik gemist. Kan iemand me even bijpraten? En klopt het dat RTL zo jaloers is op het succes van Boer Zoekt Vrouw dat ze nu een tegenhanger gaan lanceren: de X-tractor? Anders heb ik nog wel een leuk idee voor een nieuwe tv-hit: “so you think you can fly a plane”? Met een beetje geluk komen we zo ook van een boel BN’ers af. Nooit weg.

Gisteren heb ik met mijn vriendin zitten kijken naar “De Ronddraaiende Burrito”. Je zag hem heel langzaam zwarter worden. Onze televisie was kapot maar een magnetron is net zo spannend! Blijf kijken!

About the Author