Published On: zo, jan 7th, 2018

Cijfers zeggen niets nieuws

Volgens een onderzoek onder 1000 bejaarde Brabanders heeft driekwart van hen nog seksuele omgang. Dat bewijst dus dat ook ouwe mannen nog enorm goed kunnen … liegen. Nog eentje: 60 procent van de getrouwde Brabantse mannen beweert hun vrouw zeker eenmaal per week ontbijt op bed te brengen. Geloof jij het? De enige vrouwen die ontbijt op bed krijgen, liggen in het ziekenhuis, en nergens anders. Ook gelogen dus. Mijn tante Trui uit Olland zat vroeger bij de zusters Franciscanessen in Veghel en deelde daar de lakens uit, zo beweert ze al jaren. Pas dit jaar gaf ze toe dat ze alleen de handdoeken had  gevouwen. En wat dacht je van stewardessen? Die vertellen voor de vlucht opzichtig dat je je stoelzitting tijdens de noodlanding kunt gebruiken als “drijvend vlotje”. maar als het zover is, gebruik je het hooguit als toilet.

Kijk, en zo werkt de overheid ook. Die roept ook van alles, en weet dat wij sukkels dat toch niet gaan controleren. De Rooise baby Evry was afgelopen week de 80 duizendste inwoner van Meierijstad. Keimooi, vooral voor haar ouders, maar … klopt dat wel? Voor deze ene keer ben ik zelf ’s in de cijfers gedoken, en jawel,  het klopt zowaar; Evry was inderdaad nummer 80.000. Maar wat er dus niet bij werd verteld was dat 15 minuten na die feestelijke geboorte, verderop  in Schijndel Piet van Altena overleed.  Oei, toen stond Meierijstad ineens weer op 79.999 inwoners. De volgende 80 duizendste inwoner was de Syrische vluchteling Youssef Atar. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik ben er achter gekomen dat er in werkelijkheid zeventwintig  80 duizendste inwoners van Meierijstad bestaan. Maar daar hoor je de gemeente natuurlijk niet over.

Ja, tot er iemand moeilijke vragen gaat stellen. Zo werkt dat. Pas als de kindertjes zich hardop afvragen hoe een bejaarde man, van inmiddels 1837 jaar oud, met een witte schimmel over een dak vol zonnepanelen kan lopen, dan vertellen we pas hoe het echt zit. Niet eerder.

About the Author