Published On: zo, mei 11th, 2014

Coalitieakkoord Uden is dun boekje

mark-vd-veerdonk3We hebben hier in ons buurtschap Slabroek de vlag niet uitgehangen. Die hing er namelijk al, vanwege de paardendagen dit weekend, maar anders had ik het alsnog gedaan. Want tjonge, wat hebben we in onze gemeente Uden toch een geweldig coalitieakkoord! Ik pluk er even de lekkerste peertjes uit. Allereerst komen er minder verkeersborden. Wow, recht in mijn straatje! Mensen vragen wel ’s waar ik precies woon en dan zeg ik altijd “achter dat 10-18-verboden-te-parkeren-ook-in-de-bermen billboard, vandaar dat je ons huis vanaf de straat niet ziet”. Binnenkort dus wel. Verder gaan ze heel Uden pimpen. Oké, letterlijk staat er dat ze enkel “de lelijke plekken” gaan aanpakken, maar noem mij ’s een Udense wijk die daar niet onder valt. Dat bedoel ik. De nieuwe bestemming van de villa van Roger Lips, staat niet in het akkoord, maar een asielzoekerscentrum wordt het zeker niet. Misschien wordt de villa wel het beloofde jeugdcafé 0.0, per slot slaat dat op het huidige vermogen van Lips. 

Creativiteit kun je de nieuwe Peerenbende niet ontzeggen. Na de mededeling dat ze het onttakelde Brabantplein een nieuwe impuls gaan geven, komen ze met het lumineuze plan om moestuinen aan te leggen in de publieke ruimte. Geweldig, zo help je iets verderop groenteboer Steenbergen aan zijn spullen. En naast die boerenmoes krijgt het centrum ook gratis WIFI. Mooi man, want het centrum van Uden ligt dit weekend toevallig bij ons in Slabroek, dus eindelijk worden wij digitaal ontsloten. Nou nog een computer kopen … 

Hoe en wanneer ze dat allemaal gaan realiseren stond er helaas niet bij, maar ik ben een inwoner van Uden, dus ik ben geduldig, goedgelovig en optimistisch. Kijk maar naar Van der Valk, dat stond er in een tijd waarin ze bij een ander hotel de lakens verschonen. Nee, in Uden hebben ze daadkracht en ideeën zat. Wedden dat de nieuwe naam voor Groot Veghel door een Udenaar wordt bedacht! 

Oh ja, nou ik het er toch over heb, wat me helemaal omver trok, was de uitgesproken ambitie om een nieuwe ronde langs de buurgemeenten te gaan maken om over opschalen te praten. Je leest het goed: Uden wil vanaf nu een voortrekkersrol gaan spelen in het regionaal herindelingsproces. Ja hoor, en ik heb me gisteren aangemeld voor het Eurovisiesongfestival 2010 in Noorwegen. “Far too late, clumsy showerheads”, zo gaat mijn nummer heten. 

Een ambitieus weekend gewenst door 

Mark van de Veerdonk

About the Author

-