Published On: vr, dec 30th, 2016

Waar gaat Uden eten?

welcome-to-mcdonalds-funny-meme-image1Ik heb zojuist mijn allerlaatste ongefrituurde kerstdiner gegeten. Vanaf volgend jaar moet ik namelijk van mijn vriendin verplicht in één van die drie vethallen in Uden Noord gaan dineren, onder bij die paal die er nog niet is. Ze had namelijk van Gerda van den Wijngaard begrepen, dat die hallen enorm goed waren voor de lokale werkgelegenheid. En kies je voor snacks dan kies je voor de jeugd. Wat? Eh oké, Gerda, als jij het zegt …

Niet dat het kerstdiner dit jaar zo lekker was. Jakkus, het was niet gaar. Dat kwam zo: De gemiddelde Nederlander heeft 89 keer seks per jaar, dus die laatste week van december was bij ons echt niet te doen. Dit stukje is trouwens ook een vluggertje. Die paar vrije minuutjes die ik verder nog heb, vul ik met het fabriceren van vuurwerk. Ik ben het namelijk zat om steeds maar weer die “Sukkel van Slabroek” te zijn. Terwijl al onze buren knalcakes, mortieren, Bangkok specials en space shooters het universum in knallen  … staan wij met sterretjes te zwabberen, je weet wel, het zogenaamde “watjes en mutsenvuurwerk”. Nee, dat gaan we dit jaar ’s anders aanpakken. Mochten er op 1 januari 13 wisenten door de binnenstad van Uden draven, dan zijn ze verjaagd door Slabroeks  “homemade” munitie! Het is maar dat je het weet.  Ik zei laatst nog, waarom duur vuurwerk kopen als je met huis- tuin- en keukenchemicaliën je eigen vuurwerk kunt maken? Maar daar was lang niet de hele KNO-wachtkamer op Bernhoven het mee eens.

Nou ik het toch over vuurwerk heb, wat vind je van die nieuwe naam van die basisschool in Zoggel? Hoe verzinnen ze het!? Petteflet, exact het geluid van die fatale vuurwerkbom die de school twee jaar geleden in de as legde!? Nee, als je dan toch zo nodig wilt refereren aan die ramp, dan zou ik persoonlijk hebben gekozen voor het voortzetten van de oude naam, maar dan net iets anders: de Jan Blussen School.

Oh ja, nog even dit. Iedereen die met Sinterklaas een boek van me heeft gekregen, het moet deze week terug naar de bieb. Dankjewel. Wens ik verder iedereen het achterwerk van de Paus toe. Ik bedoel, een zalig uiteinde.

 

 

About the Author