Published On: wo, mrt 8th, 2017

Heb jij die gemeentelijke enquête al ingevuld?

“De nieuwe burgemeester van Meierijstad moet een redelijk geslaagde transgender zijn.” Kijk, dat zou nog ’s een leuke stelling zijn geweest . Of “Zij hoeft niet dom te zijn als ze maar van vingerverven houdt.” Ook verrassend. Maar helaas heeft de vertrouwenscommissie, die straks met een profielschets moet komen, voor een digitale enquête gekozen met elf dodelijk saaie stellingen, zeg maar “open deuren” waarvan ik de uitslag al van 100 meter afstand zie aankomen: “De inwoners van Meierijstad willen een signaalgevoelige, omgevingsbewuste, daadkrachtige, sociabele, netwerkende burgemeester met een groot verbindend vermogen”. En voor je het weet heeft Meierijstad óók zo’n saaie en onkreukbare bestuurder waar we er al zoveel van hebben; 21 in een dozijn.

Ik wil niet lullig doen maar waarom kiezen jullie mij eigenlijk niet? Ik bezit namelijk het tegenovergestelde van al die nobele eigenschappen. Ik ben bijvoorbeeld verre van daadkrachtig. Bij het verhuizen van een piano pak ik altijd het krukje. Toen ik mijn vriendin voor het eerst ontmoette, dacht ik dat ze een ernstige dwangneurose had. Ze stond namelijk iedere dag om half 8 op om zich aan te kleden, om naar haar werk te gaan. Dus als je mij kiest zal ik er dus ‘s morgens nooit zijn, maar dat geeft mijn ambtelijke omgeving op het stadhuis juist een mooie kans om dan uit te blinken. Zeker als het over ruimtelijke ordening, onderwijs en werkgelegenheid gaat, want daar weet ik niks van af.  Ik herken mijn eigen portefeuille amper, laat staan die van een ander. Dus ik verzeker je, met mij wordt het gemeentelijk bestuur verre van voorspelbaar.

Verder beloof ik plechtig om volstrekt onafhankelijk te blijven. Ik lees dus geen stukken en kom ook niet op raadsvergaderingen, om mijn positie als burgemeester zo neutraal mogelijk te houden. Maar ik zal Schijndel wel enorm voor gaan trekken. Vooral Marie en Toon van Liempd. Die ga ik 24/7 helpen. Jawel, bij Marie en Toon zullen iedere dag 7 huishoudelijke hulpen tegelijkertijd aan het werk zijn, 24 uur lang. Wat Rutte belooft, kom ik na! Ga dus nu naar die gemeentelijke website en vul bij iedere stelling mijn naam in, dan komt alles goed met Marie en Toon en de rest van Meierijstad.

 

 

About the Author