Published On: za, jan 2nd, 2016

Heb jij ook zo’n Udense wensballon opgelaten?

wensballonnen4[1]Wat is in Volkel precies 3 centimeter lang? Het geslacht van alle stoere mannen na hun nieuwjaarsduik in de plas bij Hemelrijk óf het nieuwe parcours van de 50-jarige Motorclub Mac Bedaf, tenminste als het aan de gemeente ligt. (Beiden goed)

Zie hier de enige vraag die niet is gesteld tijdens de Ujese kwis. Al het andere kwam wel aan bod, inclusief historische inwoneraantallen, vreemde cijfercodes, carnavaleske onderwerpen uit de ouwe Knorredoos, en welke twee woorden openen alle deuren? ( “Trekken” en “Duwen”). Leuk hè?

In Brabant schieten de dorpskwissen als crematoria uit de grond … maar ik heb niet meegedaan. Nee, ik hou me in deze tijd altijd rustig, al viel dat dit jaar niet mee. Want we mogen dan in Uden een burgemeester hebben die zich profileert als dé landelijke knalfighter, veel heeft het Uden nog niet opgeleverd. Ik las dat er tot vorige week maandag slechts 9 klachten binnen waren gekomen over te vroeg afgestoken vuurwerk, maar persoonlijk denk ik dat ze bij de gemeentelijke vuurwerklijn die andere 41.136 Udense klagers niet gehoord hebben, vanwege de geluidsoverlast. Was het wel verstandig geweest om uitgerekend afgelopen week uitgebreid afscheid te nemen van huisarts Pieter Vonk? Met zo’n naam en al dat vuurwerk, was dat vragen om problemen, toch?

 

Nou ik toch ouwerwets aan het klagen ben, waar ik me letterlijk groen aan geërgerd heb, zijn die enorme wensballonnen die we op tweede kerstdag ineens massaal moesten oplaten. Ik heb de afgelopen dagen welgeteld zes(!!) van die half verbrande joekels uit het Maashorst-begrazingsgebied gevist. Verwensballonnen, dat zijn ‘t! Je zult zo’n ding op je rieten dak krijgen. Ze waren voorzien van touw, leren plateautjes waar het waxinelichtje op stond, plastic beugeltjes en ander niet of moeilijk afbreekbaar spul. Eentje was groen gekleurd en toen ik daarmee thuiskwam, kreeg ik de verf niet meer van mijn handen. Ze waren voor 3 euro 50 te koop geweest aan de Industrielaan, en je moest ze oplaten om alle slachtoffers van oorlogsgeweld en terreur te herdenken. Een ideetje van Monique Kappé, zo mocht ik in deze MooiUdenkrant lezen. Inderdaad, dat zou ik ook willen zeggen: Monique, KAPPEN nou!

Verder allemaal proficiat met het nieuwe jaar.

 

About the Author