Published On: vr, jul 4th, 2014

IJSPRIJS VALT VOOR TWEEDE MAAL IN VEGHEL

mark-vd-veerdonk3-289x30021

Ik stond afgelopen zaterdag op de roltrap naar de eerste verdieping van de V&D in Oss, toen ik me ineens realiseerde dat het woord “verdieping” eigenlijk klinkklare onzin is. In wezen is een “verdieping” meer een “verhoging”, toch? Ik was op zoek naar een USBstickje in de vorm van een zomerslipper. Ja, die bestaan! Het was m’n 6e winkel en ik was inmiddels zo heetgebakerd dat de sprinklerinstallatie bijna vanzelf afging. Boven stond een man in een bak vol USBsticks te graaien. “Zoek je die zomerslipper, dat wordt zoeken naar een speld in een hooiberg”. Oh, dacht ik, dat is dan makkelijk. Fik die hooiberg af, dan vind je hem meteen. Maar dat bedoelde hij niet. Ja hallo, weet ik veel!? Zeg het dan niet! Trouwens, waarom zou iemand een naald in een hooiberg willen zoeken? Wie wil er uitgerekend daar een knoop aannaaien? “Ik bedoel” zei de man, “dat het vinden van zo’n stickje makkelijker gezegd is dan gedaan”. Jakkes, weer zoiets. Zijn er überhaubt dingen die makkelijker gedaan zijn dan gezegd? Nee. Hou dan asjeblieft je mond!

Na regen schijnt de zon te komen, – of hoe gaat dat spreekwoord precies – maar ook daar klopte het afgelopen weekend niet veel van. Het bleef met bakken uit de hemel komen. In het Volkelse Hemelrijk ging een heel podium te water, en in Veghel viel zelfs de Postcode “ijsprijs”, en dat voor de tweede keer in een maand tijd. Dat zei genoeg. De zomer was nog ver weg. Maar sinds de wedstrijden van het Nederlands elftal weten we inmiddels dat we ons nergens bij moeten neerleggen. Alles is mogelijk, tenminste als je het eens op een andere manier durft aan te pakken. Dus werden er in Oss schaars geklede Braziliaanse schonen de natte straat opgestuurd, inclusief blote sambaballen, om het mooie weer dan maar af te dwingen. En het werkte nog ook. Binnen de kortste keren was het 28 graden in de schaduw.

Wat hebben we hiervan geleerd? Dat je niet altijd op ingesleten automatismen moet terugvallen. Een champagnefles krijg je ook open door er een schip tegen aan te gooien. Altijd een verstopte neus? Vervang die neusspray voor één keertje door pepperspray. Kortom, doe het ’s anders! Is je boom vermist, spijker gewoon ‘s een foto op je hond. Leve de wet van Van Gaal!

Een totaal ander weekend gewenst.

 

About the Author