Published On: do, mei 4th, 2017

Van wie is Paaspop nou helemaal?

Mijn ome Willy uit Olland is erg goed in Siciliaans karate. Die sport kent exact dezelfde technieken als het normale karate met dat verschil dat twee mannen met een zonnebril je tegenstander tegen de grond drukken. Daarnaast is mijn oom ook zeer bedreven in het wegtrekken van tafellakens, terwijl alles wat er op staat onbewogen blijft staan. Dat is hem in café d’n Toel meerdere malen op een reprimande komen te staan. Ik had hem nog zo gewaarschuwd die truc niet met een café biljart te proberen. Zijn vrouw, tante Trui, is een keer derde geworden op het WK menopauze. Als ze tijdens een warme opvlieger een kouwe kamer inliep dan kon ze het ter plekke laten regenen. Ook best een prestatie. Wij veerdonken munten trouwens ook uit in luiheid. Schilderijen hangen we enkel op plekken waar al een spijker zit. Het enige dat we snel kunnen, is moe worden. Mijn zus koos vroeger ook altijd vriendjes met een snor. Hoefde ze haar tanden niet te flossen. Ik denk als er een Nederlands kampioenschap luiheid zou worden gehouden, nou dan … dan zouden we te lui zijn om de eerste prijs op te gaan halen.

Beste inwoners van Sint Oedenrode, nou ik het toch over eerste prijzen heb, allemaal enorrum gefeliciteerd, met jullie Lekkerste Worstenbroodje van Brabant. Okay, Bakker Foolen kreeg de beker uitgereikt, maar natuurlijk winnen jullie met die bakker allemaal de eerste prijs, heel Rooi! Zo voelt dat. En dat maakt het zo mooi voor jullie. Als inwoner hoef je helemaal niets te doen, en toch word je kampioen.

Wist je trouwens dat jullie ook ineens het grootste popfestival van Brabant in huis hebben!? Ja, Paaspop is van jullie! Kijk, dat is het (enige?) voordeel van die gemeentelijke herindeling. Je bent ineens in veel meer dingen de beste, de grootste of de mooiste. Realiseren jullie je wel dat jullie vorige week ook de grootste demonstratie van jumbo-medewerkers in Nederland binnen jullie gemeentegrenzen hadden. En de Boerdonkse buffelrun is ook van jullie. En de glazen boerderij. En Hutten en de Mars. En Anky van Grunsven woont ook ineens in Rooi, of nou ja zo goed als …. Hoor ik nou nog iemand mopperen over Meierijstad?

About the Author