Published On: zo, jan 8th, 2017

Is het wel een gelukkig nieuw jaar?

Gelukkig nieuwjaar. Dat zullen we wel tot eind februari moeten horen. Maar klopt het ook? Geen idee. Helaas staat het tijdreizen (nog?) niet op mijn CV. Ja, ik kan in het laatste weekend van oktober tot 2 uur opblijven om dan de klok een uurtje vooruit te zetten, maar dichterbij kom ik niet. Toch zal ik hier enkele voorspellingen doen voor het nieuwe jaar. En die gaan kloppen, wacht maar af!

In 2017 zal geen enkele vermiste vrouw meer gevonden worden omdat ze bij lange na niet meer op de foto zal lijken die ze op facebook heeft staan. Ik voorspel dat de Iphone 8 geen telefoonfunctie meer heeft. In Jurassic Park deel V ontdekken ze een eiland met mensen zonder selfiestick. Daarnaast krijgen we zingende rouwkaarten. En hoe lang duurt het nog voordat je bij MacDonalds een MacBruiloft kunt krijgen?

Nou ik het toch over Uden Noord heb, in die drie vreethallen zullen ze voor de maand december het frituurvet wel warm hebben, hoeveel vertraging die protesten bij de Raad van State ook zal geven. Sterker nog, in die ouwe V&D-hal zal ook wel een hamburgerketen komen. Net zoals op de nieuwe rotonde bij Odiliapeel. Als er bij Volkel een F 16 op mag landen, dan kan de Peel op z’n minst een snackbar op een rotonde kwakken, wel zo eerlijk.

Ik las dat schoonmaakconcern CSU de nieuwe shirtsponsor van voetbalclub Udi ’19 gaat worden. Daar gaat dus binnenkort de bezem door het bestuur. En Roger Lips moet weg uit Dubai, dus ik raad de politie van Uden aan om vanaf nu de Abdij Maria Refugie van de Birgittinessen in het oog te houden. Refugie betekent namelijk “toevluchtsoord”. Laat dus iedere zuster die vanaf nu intreedt, eerst haar paspoort tonen.  Weigert ze, dan oppakken en verderop achter de tralies zetten! In eenzame opsluiting, zoals dat hoort bij die nonnen.

Eindig ik met een vraag: Afgelopen zondag organiseerde atletiekclub de Keien weer een nieuwjaarsloop. Het was een bosloop op Bedaf. De atleten hebben dus weer geen enkele kei gezien! Wordt het niet ’s tijd om de naam van die atletiekvereniging te veranderen in de Zandkorrels of de Dooie Takken? Ze krijgen een jaar de tijd.

 

 

About the Author