Published On: zo, dec 20th, 2020

Komt binnenkort het Vrijheidsbeeld op de Schijndelse Markt te staan?

Hebben jullie ook zo gelachen van de week? Ineens ging het gerucht dat ze bij de gemeente Meierijstad van de Vlagheide “een soort van Central Park” willen gaan maken. Ken je die desolate vlakte? Waar je de wapens en munitie voor de nachtelijke overvallen kunt krijgen, zeiden ze er overigens niet bij. Nog even en ze bombarderen de toren op de Boschweg tot het Schijndelse World Trade Center, heet de brug over de Zuid Willemsvaart de Brooklyn Bridge, en hangt er op het museum Jan Heesterhuis in neonletters het woord “The Guggenheim”.

Maar ik snap Meierijstad wel. Ze willen mensen ervan weerhouden om tijdens deze lockdown op vakantie te gaan, en daarom verzinnen ze de ver-weg-locaties lekker dichtbij. Best leuk bedacht. Flikker je met je ogen dicht de Dommel in, dan heb je dezelfde ervaring als wanneer je in Acapulco in zee dondert. Klopt helemaal.

Je moet creatief zijn, wil je in deze tijd overeind blijven. Niet bij de pakken neer, maar bekijk het ’s van de zonnige kant. Zo hebben we dankzij het virus ook een boel geleerd. Noem ’s wat? Nou, dat een drie uur durende vergadering ook met een kort e-mailtje kan, dat een plastic boodschappentas over je kop net zo veilig is als een mondkapje, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je eigenlijk nooit goed weet waar je je handen moet laten, dan moet je geen gebarentolk worden. En als de wereld ooit zal vergaan, dan blijven de tuincentra en de IKEA’s nog zeker 6 maanden open. Oh ja, dat je voor het nuttigen van alcohol helemaal niet hard gewerkt hoeft te hebben die dag. Was ook een mooie les van het virus. En wat was het belangrijkste wat we geleerd hebben? Nou, dat we totaal GEEN nuchter volkje zijn, – hoe trots dat we het de afgelopen jaren ook hebben staan rond gillen –. Integendeel, we zijn een kudde opgewonden standjes, die nog geen minuut de adem in kunnen houden … laat staan 15 maanden.

Oké, nog eentje: Mensen zeggen “NIKS is onmogelijk”, maar ik doe de hele dag niks! Als 9 maanden. Dus dat is dus ook klets. Net zoals denken dat een gecertificeerd mondkapje je beschermt tegen Corona. Dat is hetzelfde als denken dat een Calvin Klein onderbroek een scheet tegenhoudt. Overigens, dat we nou in een totale lockdown zitten hebben we ook wel een beetje aan onszelf te danken hè. Wie van jullie heeft zijn schoorsteen gebarricadeerd om die Spaanse seizoens-arbeider buiten te houden? Nou?

Kortom, wat ik bedoel te zeggen: met wat relativering en humor komen we er wel doorheen. Mijn vrouwelijke huisarts zei dat ik al jaren Corona moet hebben. Hoezo? Nou zegt ze, als ik jouw  kledingkeuze zie … heb je al jaren geen smaak meer.

Komt hier tot slot nóg een bericht van de overheid. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft het vaccin wel degelijk één vervelende bijwerking. Mensen die het vaccin straks hebben gehad, zullen niet kunnen stoppen om te vertellen dat ze het vaccin hebben gehad. Einde bericht.

About the Author