Published On: wo, okt 14th, 2020

Loop naar de pomp!

Van mijn jeugd heb ik slechts hele vage herinneringen. Wat wil je, ik had toen min zes en geen bril. Ik heb, voor zover ik me kan herinneren, maar 3 dingen geleerd in die tijd: 1. Trek nooit aan de vinger van je broer, hoe vaak hij het ook vraagt. 2. Als je een puppy wil, begin dan te smeken om een pony. 3. Als je moeder kwaad is, laat haar nooit je haar kammen. Tot zover de 3 levenslessen uit mijn jongensjaren. Tegenwoordig leer ik iedere dag iets nieuws. Gisteren kwam ik erachter dat vetkrijt eigenlijk net M&M’s zijn, alle kleuren smaken hetzelfde. En zondagmiddag leerde ik nog dat schoonouders net schaamharen zijn, je mist ze toch als ze er ineens niet meer zijn. Zo zie je maar, je bent nooit te dom om te leren.

Deze Coronatijd is best leerzaam. Zo weten we sinds kort dat cijfers niet zaligmakend zijn. Nou wist ik dat allang. Als je in een visnet een gat maakt … dan zitten er in het net juist minder gaten. En leg je boven op een lasagne nog een lasagne, dan heb je nog steeds maar 1 lasagne. Nee, cijfers, je moet je ermee uitkijken …

Mijn nieuwste Corona-hobby is online pubquizzen. Hoewel ze in dat soort quizzen vooral naar onbenullige feitjes vragen, steek ik er iedere keer toch een boel van op. Wat ik dan zoal leer? Nou, dat ik eigenlijk helemaal niets weet. Wist jij dat er in Sint-Oedenrode 18 carnavalsclubs zijn? En dat 20 procent van de Rooise bevolking direct of indirect bij het carnaval betrokken is? Ik niet. Ik vind dat percentage overigens veel te laag. Ik zou zelf zeggen 80 procent, de mensen met geluidsoverlast meegerekend. Ik wist trouwens ook niet dat het carnaval in Papgat sowieso doorgaat. Zonder gehos en een optocht, maar wél met een online pubquiz! Zo, weet je dat ook weer.

Oké, nog één feitje dan: Wist je dat de Shellpomp van Bongers dankzij de wegwerkzaamheden tot 1 januari enkel via de afsluitdijk te bereiken is? Wie verzint zoiets? Oh wacht even: Toppunt van gekte is natuurlijk de sloop van zwembad de Neul. Dat wordt niet normaal maar “omgekeerd” gesloopt, zo las ik in het Brabants Dagblad. Het fijne weet ik er niet van, maar ik neem aan dat dat betekent dat ze het water erin laten staan, terwijl alles er omheen  wordt afgebroken, zodat je straks nog alleen maar een plas chloorwater ziet liggen, waar een badmeester naast staat, want die zullen ze ook wel laten staan, toch?

About the Author