Published On: do, mei 14th, 2015

Martijn Willems gaat door onder eigen naam

mark-vd-veerdonk3-289x300211Middelaar heeft groot tekort aan lilliputters. Oeffeltse schrijver van het boek “de uitsmijter” houdt de deur open voor een vervolg. Bejaarde streaker uit Beugen wint op Floriade 1e prijs voor mooiste droogboeket. Tja, het kan aan mij liggen, maar vind jij de laatste tijd de nieuwsberichten ook niet volstrekt verknipt? Ik vraag me serieus af, of het allemaal echt waar gebeurd is.

Nou moet ik toegeven, ik heb sowieso overal vragen over. Altijd al gehad. Toen ik een jaar of 8 was, zei mijn vader tegen me dat ik niet overal vragen over moest stellen, dat sommige dingen gewoon zijn zoals ze zijn. Ik dacht daar even over na en vroeg toen, “waarom dan?” En zo stel ik mijn hele leven vragen: Leek Maddam Tussaud eigenlijk wel op zichzelf? Hoe ervaren dove mensen een pijnlijke stilte? Hoe bang werd de eerste mens toen hij de hik kreeg? Nou ja, ga maar door. En het zijn echt niet allemaal voor de hand liggende vragen. Kun je een mimespeler wakker maken met een luchtgitaar?

Ik heb zelf het idee dat het wel nut heeft, het stellen van vragen. Op Madagaskar is de pest opgedoken. Sinds vorig jaar augustus zijn er al zo’n 50 mensen aan de bacterie bezweken. Iedereen slikt dat bericht voor zoete koek, maar ik zet er, wellicht als enige, vraagtekens achter. Ik heb namelijk alle films nog eens bekeken, maar wat blijkt? Geen pest te zien, niet in Madagaskar 1, niet in Madagaskar 2 en ook niet in de laatste. Zo zie je maar. Niet zelden word je wat op de mouw gespeld. Zo las ik dat de Cuijkse makelaar en taxateur Martijn Willems vanaf nu onder zijn eigen naam doorgaat. Fijn, maar hoe weten we nou wie Martijn Willems is, als hij tot nu toe niets onder zijn eigen naam deed. En, hoe heette Martijn Willems voorheen dan? Weet zijn vrouw eigenlijk wel dat hij Martijn Willems is? Ik vraag me serieus af of dit wel zo’n slimme zet is van Martijn Willems.

Goed, tot slot nog een klein vraagje: Doet jou het symbool voor procenten, het % tekentje, ook aan een vrouw in een autogordel denken? Of ben ik weer ’s de enige?

Mark van de Veerdonk

About the Author