Published On: ma, jan 18th, 2016

Max met minimum aan lokale kennis.

vrolijk-varken-230x147[1]Mijn broer is televisieverslaafd. Hij kijkt vooral naar woordspelletjes. Zo heeft hij laatst bij Wassenberg, die aannemer van bestrating in Volkel, 10 duizend klinkers gekocht. Ook is hij dol op de serie CSI. Daar zit hij tot diep in de nacht naar te staren. Na afloop veegt hij dan zijn vingerafdrukken van de afstandsbediening, die hij vervolgens in de hand van zijn inmiddels allang slapende vrouw legt. Gaat ver, niet? Als ik hem confronteer met zijn maniakale kijkgedrag, zegt hij steevast: “Mark, televisie verbreed je horizon”. Onzin natuurlijk, televisie verbreed je kont, en verder niks. Homo sapiens wordt homo gapiens. Het maakt mensen alleen maar lui. Op zondagavond gingen mensen vroeger bij elkaar rikken, nou kijken ze afzonderlijk naar de televisie hoe andere mensen zitten te kaarten. Ik heb er niks mee. “Vandaag ontvangt Carloline Tensen in DNA Onbekend Luke Skywalker die wil weten of Darth Vader wel zijn echte vader is.” En ken je “Meet Russian Brides”? Welke Nederlander wil nou een Russische vrouw nota bene óp haar trouwdag ontmoeten? Uit dat ding!

Televisie zou heel leerzaam zijn. Nou dat hebben we van de week bij Omroep Max wel gemerkt!? In de rubriek “Raad de Plaats” kregen we de molen van Jetten, de nieuwe V&D (oh ironie!), en de Petruskerk te zien. Ook werden de Knoerissen er nog even bij gehaald. Nou nou … over welke plaats zou dat nou gaan? Op het einde van de aflevering kwam Max met het onthullende antwoord: Veghel. Zo die knalde binnen (om met BZB te spreken). Hoeveel burgemeester Ina Adema aan Max heeft betaald voor deze grap werd helaas niet bekend gemaakt. Denkt ze nou echt dat Uden de Maashorstgemeente nog laat schieten? Echt niet! Samen met Landerd en Bernheze hoeft Uden namelijk niet meer op zoek naar een opvangplek voor asielzoekers. Die krijgen we er door die samenvoeging gratis bij, namelijk in Heesch inclusief markante hangplek voor biggen. Wat willen we nog meer? Woningcorporatie Area kan opgelucht adem halen …

Tot slot nog een Maxgrapje: Waarom staan medewerkers van die omroeporganisatie altijd zo lang in de lift te wachten? Omdat daar een bordje hangt met de tekst: Max. 6 personen.

About the Author