Published On: wo, jun 24th, 2015

Met z’n allen in mijn kleedkamer

foto ossAan het eind van een lang seizoen nou ’s niet op het podium, maar lekker in de kleedkamer. En wel in de Lievekamp. Tijdens het Cultureel uitje in Oss, op 31 mei 2015 heb ik (net als het jaar ervoor) het publiek eens van een andere kant mogen bekijken. En zij mij. Want er blijken een boel misverstanden te bestaan over het artiestendom. Zeker over cabaretiers gaan de mafste verhalen. Zo zouden wij voorafgaand aan een show met allerlei dames van bedenkelijk allooi dronken in een hoek kleedkamer liggen vozen. Maar nee, apekool natuurlijk, ons vak heeft voorwaar ook leuke kanten. En die heb ik die middag eens uit de doeken gedaan. Bestrooid met legio anekdotes en leugens.

Ik moet zeggen, het was bijna net zo leuk als een echte voorstelling. Al vond Sjeng, mijn hond, het wel erg druk rond zijn mandje. De zeikerd. Op de foto zie je me in de spiegel achter de strijkplank, die ik nooit gebruik. De foto is gemaakt door Tonny van Corven.

About the Author