Published On: ma, jul 3rd, 2017

Moet de jeugd straks in die Nijnselse megastal gaan skaten?

Ik ben maar weer ’s lid geworden van een fitnessclub. Telkens als ik er naartoe rij, voel ik me als een vegetariër op weg naar een barbecue. Van de week heb ik zowaar één uur lang zitten hijgen en puffen op een hometrainer. En dat na 5 minuten fietsen. En vorige week heb ik nog een kwartier lang door de club gerend, maar dat was nadat ik één van de halters op mijn teen had laten vallen. Ik was kapot en vraag me echt af: Waar is mijn conditie van vroeger gebleven? Indertijd heb ik nog aardig gejudood, tot ik hoorde dat je die medailles en bekers ook gewoon in de winkel kon kopen. Daarna ben ik overgestapt op die andere Japanse vechtsport: karaoke. Einde conditie.

Zelfs de gemeente Meierijstad weet dat het voor kinderen van het grootste belang is om te sporten. Dus is het extra jammer dat die nieuwe skatebaan langs de Julianastraat en de Frederikstraat er niet gaat komen. De reden daarvan is nog vreemder: De baan voldoet niet aan de geluidsnormen!? Eh … wat? Maken die skaters dan zoveel lawaai? Oké, in het begin als ze zich een breuk vallen, dan kan dat gekrijs inderdaad irritant hard zijn voor de buurt, maar daarna hoor je ze toch niet meer. Stomme regelgeving, toch?

Maar wacht even, ik kom ineens op een idee. Kunnen we de bouw van die Nijnselse megastal, die niemand wil, ook niet afblazen onder het mom van een of ander lullig wetje? Wat denk je van “Megastal voldoet niet aan toegangsnormen hulphonden!” Of “Megastal gesloten door Europese commissie ter controle van ergonomisch bureaustoelgebruik.” Of weet ik veel. Er moet toch een maatregel zijn die we dwars voor die klotestal kunnen schuiven.  Stuur nu je ideeën naar de redactie van de MooiRooikrant en win een skateboard met Meierijstadlogo!

 

 

 

About the Author