Published On: di, nov 10th, 2015

MOGEN WIJ STRAKS OOK OVER DIE HOV-BUSBAAN UDEN IN?

ATT0001010bus[1]De ziekmakende toename van het aantal files op de A50 bij Uden? We hebben er onderhand lang genoeg bij stil gestaan. Weet je, als je alle auto’s van de hele wereld achter elkaar zou zetten, dan is er altijd wel een eikel die er langs wil …en dat ben ik. En over een maandje kan dat nog óók, want dan is de HOV-baan gereed, speciaal voor streekbussen, ambulances en inwoners van Slabroek. Ik kan niet wachten. En waarschijnlijk gaat het COA die busbaan ook gebruiken. Want al wil onze burgemeester het er helemaal niet over hebben, binnenkort zullen we toch echt voor noodopvang moeten gaan zorgen in onze gemeente, en komen alle lege ruimtes in en rond Ziekenhuis Bernhoven vol te liggen met buitenlandse gasten. Ja, ook bij Van der Valk. Want nood breekt wet.

Mijn gedachten gaan dan altijd uit naar onze eigen vluchteling in Dubai. Hoe zou het toch zijn met Rogier? Ik heb hem gisteren nog even gegoogeld. Stom, want daardoor zal ik ook wel worden geroyeerd bij de Rotary. Maar dan zal ik me een echte Udenaar tonen, en blijven lachen. MooiUden!

Beste lezer, dit is de toon die ik de komende tijd zal proberen te treffen in mijn column. Bij het beantwoorden van alle actuele vragen, zal ik blijven glimlachen en vooral relativeren. Want dat kunnen wij Udenaren als de beste. Heb je geen kin en ben je daarom al 40 keer op topsnelheid je motorhelm kwijtgeraakt? Krijg je op Vaderdag tweemaal zoveel kaarten dan het aantal kinderen dat je dacht te hebben? Is de enige manier om je vrouw nog op te winden in bed, het verstoppen van de afstandsbediening? …. Een Udenaar blijft lachen.

En oh ja, ik zal geen enkele moeilijke vraag uit de weg gaan, maar alles naar eer en geweten beantwoorden. Komen hier nog twee snelle antwoorden op het gebied van verkeer en wat-er-staat: Nee, dyslexie is geen geldig excuus om in plaats van 29 met 92 kilometer per uur door het centrum van Odiliapeel te scheuren. En jawel, de beste plek om in Oss de trein te missen, is inderdaad op een overweg.

About the Author