Published On: wo, mei 20th, 2015

MRSA-besmetting in Bernhoven

11727[1]Bernhoven behoort qua gastvrijheid tot de 5 slechtste ziekenhuizen, en in de kleedkamers van Markant is de MRSA bacterie gevonden! Of nee, andersom bedoel ik. Die klote-bacterie dwaalt door de Bernhovense operatiekamers en artiesten vinden, volgens een Volkskrantenquête,  het Udense theater maar koud en kil. Oeps, nou ga ik toch weer in de fout, want uiteraard is het woord “theater” er door Markant allang feestelijk afgesneden. Persoonlijk vond ik die amputatie indertijd geen feestje waard. Nee, in plaats van een kleine zaal, noodzakelijk voor een plek die zich wil opwerpen als culturele huiskamer van Uden, hadden we nou ineens een evenementenhal voor massale feesten en grote bands. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de sfeer. Alle nieuwe voorzieningen, de betrokkenheid en focus van de directie was plotseling veel minder gericht op die mooie theaterzaal en tja, dat voelen artiesten meteen als ze binnenkomen. Daar doen de hooggekwalificeerde technici, het vriendelijke barpersoneel en het leuke welkomstkoffertje in de kleedkamers niets tegen.  Maar wie weet doet Markant wat met dat slechte rapportcijfer.

Je wil niet weten hoeveel slechte recensies ik in mijn carrière heb gekregen. “Grappigste Slabroeker melig en flauw.” “Weer mislukt optreden in penitentiaire inrichting Grave: publiek loopt massaal weg”.  “Veerdonk te veel van de hak op de tak.” Ik had het daar van de week nog met mijn moeder over en of dat chaotische misschien erfelijk was; na 5 minuten kwamen we tot de slotsom dat Anky weer mee moet doen met de Olympische Spelen en dat de Noordkade echt een aanwinst is voor Veghel. Over de akelige mailtjes van mijn publiek zal ik maar zwijgen. “Bent U werkelijk al 55? Dan bent U even oud als Uw grappen!” Of ”Ik heb met open mond zitten kijken, ik wist niet dat ik zolang kon gapen.” Ik heb ’s in het ouwe Annaziekenhuis in Oss opgetreden. Na afloop zei ik tegen de patiënten: ”Ik hoop dat U allemaal snel beter wordt!” Riep een mevrouw terug: “Ja, dat hoop ik ook voor jou, maar ik betwijfel ‘t”.

En het klinkt gek, maar van alle kritiek heb ik iets geleerd – oké, vooral af – maar van een slechte recensie word je nooit slechter. Vooral een theater zal dat beseffen, al mogen we Markant niet meer zo noemen.  Zie het als een MRSA-bacterie. Aanpakken en vernietigen!

Mark van de Veerdonk

About the Author