Published On: zo, jul 27th, 2014

Ook bergkoning Majka naar Ronde van Boxmeer

mark-vd-veerdonk3-289x30012Ik begin deze week met enkele ongelofelijke nieuwsberichten, te beginnen met een nieuwtje uit Hollywood. Daar heeft gisteren de acteur Samuel L. Jackson eindelijk zijn rijbewijs gehaald. En dat op 65 jarige leeftijd!? Hij zal vanaf nu door het leven gaan als Samuel Jackson. In het Belgische Ieper is oud wielrenner Briek van Goedhemd ten onder gegaan aan zijn eigen succes. Bij het stofzuigen van zijn berging is hij onder zijn prijzenkast terecht gekomen. En op Eindhoven Airport is gisteren een man aangehouden met 15 kolibries, 2 kaketoes, en 1 papegaai in zijn handbagage. Enkel de papegaai heeft een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen, omdat hij hard kon maken, dat-ie de taal kwam leren.

En dan heb ik het meest eigenaardige bericht nog niet eens genoemd. Want ik weet niet of je hem gisteren hebt zien rijden daags na de Tour, maar op het laatste moment werd daar het rennersveld aangevuld met de winnaar van de bolletjestrui, de Pool Majka. Wat mij betreft groter nieuws dan dat Bau en Lau van de partij waren. (Overigens, geen idee of die laatste twee op hun tijdritfiets gereden hebben, want dan kunnen we tot het komend weekend het centrum van Boxmeer autovrij houden, ben ik bang.)

Even over die Majka. Misschien een stomme vraag hoor, maar wat moest die bergkoning in Boxmeer? De hoogste berg die het parcours kende, was de verkeersdrempel (hoogte 20 cm.) op de Oranjestraat, net voor ze linksaf de Bilderbeekstraat indraaiden. En dan was de rotonde op de Steenstraat, (hoogte 12 cm.) een col van de tweede categorie. Blij is die Majka daar niet van geworden, dat is zeker. Net zoals al die bolletjestruien voor hem. Want onbegrijpelijk maar waar; bijna ieder jaar rijdt er wel een zwaar gefrustreerde klimmer door het Boxmeerse centrum. Net de Galibier bedwongen en nou dit!? Maar de organisatie blijft ze uitnodigen.

Maar goed, zo zijn er wel meer raadselachtige zaken die, ondanks alles, gewoon in stand worden gehouden. Waarom hebben gevangenissen nog steeds fitnessruimtes? Zodat de criminelen er nog sterker uitkomen dan ze er in kwamen? Wat moet een pedaalemmer en een opklapbare wc-bril in een gehandicapte wc? En waarom zitten er zakken in een pyjamajasje? Om je portemonnee en autosleutels mee naar bed te kunnen nemen? Het zal wel traditie wezen …

Een week van de eerste categorie gewenst.

About the Author