Published On: do, mei 8th, 2014

Rotonde Herpen door dorpsraad geadopteerd

mark-vd-veerdonk3-289x300

Uden. Tijdens de Keienloop is de 10 kilometer voor 100 jarigen gewonnen door de heer P. Baltus uit Langenboom. Waarschijnlijk zal Baltus worden gediskwalificeerd aangezien hij de race op zondag 8 september 2013 is begonnen, toen hij nog 99 jaar oud was. 
Veghel. De eigenaar van de oude Veghelse stimorolfabriek , Kees Gom, is op 83 jarige leeftijd overleden. De familie heeft bekend gemaakt dat hij niet zal worden gecremeerd of begraven, maar Gom zal, volgens zijn laatste wens, in kleine kring onder een schoolbank van Basisschool de Bunders worden geplakt. 
Herpen. Met het oog op de volgende boomplantdag is de gemeente Oss nu reeds begonnen met het kappen van de Herpse bossen. Om de kinderen straks in maart 2015 een grotere locatiekeuze te kunnen geven, is besloten bij Herperduin ruim 300 ha. volledig boomvrij te maken. 

Allemaal verzonnen hoor. Al zat je bij die laatste toch even te denken, niet? Per slot kan er veel in Herpen, en dan doel ik niet alleen op dat ellendige geitennieuws. Waar zitten ze regelmatig met hun motor klem onder de vangrail, waar stelen ze geen sigaretten maar hele automaten, en waar breekt er bij een vechtpartij regelmatig een voetbalwedstrijd uit? Precies, in Herpen. Daar bakken ze ze bruin. Geen wonder dat Herpenaar Kees van Dongen als tweede beste worstenbroodbakker van Brabant uit de bus kwam. “Herpense schizofreen bedingt bij psychiater groepskorting.” “Criminele tuinder kweekt in Herpen begrip”. Het zou zo maar kunnen. 
Het laatste wonderlijke bericht uit Herpen betreft een rotonde aan de Berghemseweg. Dat bleek al zólang een doorn in het oog van vele Herpenaren dat de dorpsraad nou het initiatief heeft genomen om dat lelijke ding samen met de bewoners te adopteren en helemaal opnieuw in te richten. En daarna gaan ze hem op 10 mei feestelijk openen. Voor zover je een rotonde kunt openen … Maar goed, het is hartverwarmend! Een ander zou misschien een Afrikaans weeskind nemen of geld geven aan een Peruaans zwerfhondenschooltje, maar Herpen niet; Herpen adopteert een lelijke rotonde. De dorpsraad vraagt automobilisten die over de rotonde rijden de eerste paar jaar niet over de adoptie te praten. Daar wil de raad mee wachten tot de rotonde 10 jaar is. Alvast bedankt voor jullie medewerking. 

Een bruin gebakken weekend gewenst door 

Mark van de Veerdonk

About the Author

-