Published On: ma, feb 29th, 2016

Schijndel: City For Ever!

citytheater1[1]Baby’s met strakke luiers zijn slimmer omdat het bloed dan sneller naar hun hersenen stroomt. Hoofdpijn is erfelijk, want je krijgt het van je ouders. En mannen die naar vrouwen fluiten … kunnen inderdaad naar vrouwen fluiten.

Alle bovenstaande statements kun je gevoeglijk scharen onder het kopje “Open Deuren”. Natuurlijk je kunt er wel lang en duur onderzoek naar doen, maar dat is allemaal weggegooid geld want ga er maar rustig van uit dat het klopt. Met andere woorden: Het zijn allemaal ouwe koeien van waarheden, die je niet nog eens uit de sloot moet halen, laat staan hoeft uit te melken. De veteranen van W.E.C. kunnen wel informeren bij Wiljan Vloet of hij hen drie maal in de week wil komen trainen, maar het antwoord staat bij voorbaat vast, dus waarom zou je de moeite doen. Toch?

Maar helaas wordt niet zelden een vol blik wetenschappers opengetrokken om te zoeken naar iets dat allang bekend is. Dat geldt ook voor het huidige onderzoek naar de beste toekomstige podium-accommodatie van Schijndel. Begrijp me goed, ik vind het ook slim, om nog snel een eerste aanzet te geven voor een volwaardig theater in Schijndel, net voor alles verplicht naar Veghel verhuist, maar moet daar nou echt het dure Udense bureau PB Theateradviseurs voor worden ingeschakeld? Voor dat geld had je ook al een tribune kunnen kopen. En er is maar één theaterlocatie met potentie en historie in Schijndel en dat is het City Theater! Dat voel je als je de grote zaal binnenkomt, als je een pilsje staat te drinken in die vreemde Cubaanse foyer, als je in die leren banken op het balkon zit, waar je voor het eerst in het donker hebt liggen zoenen! Dat stukje cultureel erfgoed laat je toch niet verkwanselen!? De kleedkamers, het podium en de techniek zijn de laatste jaren al aardig gemoderniseerd, en er is plek zat voor een tribune voor een man of 250. Luister, ‘t Spectrum is keimooi, en jawel SP, zelfs de Boschwegse kerk mag er ook wezen, maar er is maar één theater in Skèndel, en dat is het City Theater, begrepen?

Nog een allerlaatste open deur dan: Een lage bloeddruk geneest het snelst met een hoge doktersrekening.

About the Author