Published On: zo, dec 15th, 2019

Sinterklaas bleek nog niet jarig.

Ken je de zes fases van het leven? Komen ze: 1. Je weet niets van Sinterklaas 2. Je gelooft in Sinterklaas. 3. Je gelooft niet meer in Sinterklaas. 4. Je bent Sinterklaas. 5. Je lijkt op Sinterklaas. 6. Je gaat Sinterklaas achterna. Ik zit momenteel tussen fase 4 en 5 in. Een paar jaar terug was ik ‘m. Het indrukwekkendste briefje dat ik in een schoen vond, ging als volgt: “Hallo Schijnheilige, ik hoef niks. Ik koop zelf wel wat. Houdoe.” Ik snap dat groeiende gebrek aan geloof wel. Hoezo komt Sinterklaas uit Spanje, op al zijn cadeautjes staat Made in China!

Sinds een paar jaar wordt Zwarte Piet zwart gemaakt en komt Sinterklaas niet alleen met een stoomboot maar ook met een boel gezeik ons land binnen. Bij een doorsnee intocht worden daarom naast roetveeg-, motor-, fiets-, vendel,- skate-, strooi-, samba-, vlaggetjes- en pakjespieten, ook M.E.- en E.H.B.O.pieten ingezet. In Den Bosch werd zelfs een tegendemonstratie verwacht van witte autochtone Brabanders die zouden ageren tegen de schimmel. “Waarom moet de Sint altijd met zijn kont op een blank paard zitten?”

De gemeente Meierijstad zag de ellende al op zich af komen en vermeldde op facebook alleen de intocht in Veghel. Dan konden ze met een gerust hart de politie uit Schijndel en Rooi richting Veghelse haven verplaatsen. Maar helaas, daar liepen de kerkdorpen van Veghel niet in. Ondanks de terroristische dreiging, was het ook daar behoorlijk druk bij de intocht. En geen zeurpiet gezien.

Blijft het nou verder rustig dit jaar? Mooi niet! Ik heb me laten vertellen dat er op 1e kerstdag een massale protestactie van timmerlieden en herders zal plaatsvinden op de Vlagheide. De herders zullen daarna met een kleine 3000 schapen optrekken richting Malieveld. Waarom? Nou, ze vragen zich af waarom juist hun beroepsgroep altijd moet liggen slapen met kerstmis? Waarom geen accountants of herenkappers? En een woordvoerder van de timmerlieden liet weten dat ze voor eens en voor altijd duidelijk willen maken dat Jozef een uitzondering was, en dat “een gezonde timmerman wel degelijk zelf ook vruchtbaar kan zijn”. Nee, we krijgen nog een boel gezeik dit jaar.

 

About the Author