Published On: vr, jul 18th, 2014

Van der Pas nieuwe voorzitter van De Pas.

mark-vd-veerdonk3-289x3001

Je denkt nou dat ik het hier ter plekke verzin, maar het is echt waar: Hans van der Pas wordt voorzitter van de Pas in Heesch. In Veghel zoeken ze nou iemand die Van der Kei heet. En in Uden overweegt directeur Maarten Prinssen zijn naam te veranderen in Mark Ant.

Mensen vragen me wel ’s, waar ik nou zelf om moet lachen. Ik zal je een voorbeeld geven. Gisteren reed ik op de A50 ter hoogte van Herpen achter een Ford met de bumpersticker “Wat stinkt het hier, wie liet die scheet?” Even later werd ik ingehaald door een Toyota met de tekst “Jezus is het antwoord.” Zoiets vind ik nou leuk. Ik moest in Oss iets afgeven bij Theater de Lievekamp. Omdat ik geen zin had om een parkeerkaartje te kopen, had ik een briefje op mijn dashboardkastje gelegd met de tekst “ik ben cabaretier en werk momenteel binnen”. Toen ik terugkwam, stak er een parkeerbon achter mijn ruitenwisser met een papiertje “ik ben politieman en werk momenteel buiten”. En daar verscheen mijn tweede glimlach van de dag. Ik weet niet of het iets met de vakantie te maken heeft, maar ik zie de laatste dagen steeds vaker een grappige tekst. In Odiliapeel, een klusbusje met de tekst “wij repareren alles wat uw man heeft gemaakt”, op een menukaart in Veghel stond “carper diem (vis van de dag)” en van iemand uit Vorstenbosch kreeg ik een brief met onderaan “Mark, als je deze brief niet ontvangen hebt, wil je dat dan even laten weten”. Van die dingen dus. Ik zag van de week op de kermis in Erp een emmer water staan met een briefje “IJs-sculptuur 50 cent, helaas net gesmolten”.

Zelfs mijn vriendin was van de week ineens grappig. Ik was bezig in een artikel over de jonge weduwe van de vermoorde crimineel Willem Endstra. Toen ik haar foto zag, verzuchtte ik, “wauw, moet je zien, eikels hebben altijd de mooiste vrouwen!?” Dankjewel, zei mijn vriendin toen. Vannacht toen ik naar het toilet wilde, zei ze “Mark, wil je je onderbroek aandoen, je maakt de kat bang”. Ik moest zo lachen, ik deed het bijna in mijn broek, die ik niet aan had.

Ja, als je er een beetje oog voor hebt, lig je de hele zomer in een deuk. Wat voor weer het ook wordt.

About the Author