Published On: wo, mrt 4th, 2015

Veghelse kwajongensstreek loopt uit de hand

poster babyIk ben van de week voor de 15e keer oom geworden. De baby heet voluit Onyx Marvelous. Ze hebben er dus rekening mee gehouden dat de kleine later nog ’s van geslacht verandert. Tja, waar gaat het naartoe? De namen die je tegenwoordig hoort op een kinderspeelplaats zijn nog gekker dan die op een honden uitlaatplek. Wat zeg ik, nog gekker dan alle namen in alle delen van Lord of the Rings bij elkaar. Mijn overbuurvrouw ging met haar zieke baby naar de huisarts. Die onderzocht de kleine en zei “wat dacht u van influenza?” Antwoordt mijn buurvrouw, “nee, geen Influenza, het is een jongetje en hij heeft al een naam”.

In wat voor een debiele tijd leven wij? Weet je dat er tegenwoordig een 06-anticonceptie­lijn. Die kun je bellen als het mis dreigt te gaan. Stel je voor, over 10 jaar zijn er dus kinderen die hun leven te danken hebben aan ´n fout gedraaid num­mer!? En weten mensen nog hoe een vlinder er in het echt uitziet, en niet op een kont getatoeëerd? Mooi niet dus. Wist je dat een doorsnee blikje hondenvoer tegenwoordig  3 euro 50 kost? Dat is verdorie 24 euro 80 in hondengeld!? En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Vroeger was ik bang in het donker, nou met de nieuwe energieprijzen ben ik bang in het licht. En overal die schreeuwerige reclame, je wordt er gek van. Ik voorspel, binnenkort komt er op de graven van bekende Nederlanders reclame: zogenaamde zerkcommercials. En dan moet je ervoor betalen als je ernaar kijkt.

Ik weet ‘t, ik ben een ouwe lul. Vroeger niet, nee, toen was ik prima bij de tijd, maar dat komt doordat vroeger alles beter was. Zelfs het antiek maken ze niet meer zoals vroeger! Ach vroeger, toen yoga nog gewoon twister heette en je nog in je eentje kon patiencen, zonder een computer.

Geen wonder dat iedereen teruggrijpt naar de jaren 60. In Oss zijn ze weer het gemeentehuis gaan bezetten, lekker ouwerwets, in Uden doen ze net alsof ze helemaal geen crematorium hebben en bouwen ze er gewoon nóg één en in Veghel zijn drie ondernemers weer begonnen met het verkopen van flessen Exota-frisdrank. Jawel, in één woord: KNAL!

Mark van de Veerdonk

About the Author