Published On: do, jul 30th, 2020

Waar ga jij niet naar toe, deze vakantie?  

Vreemd hè. De meeste mensen gaan op vakantie om alles te vergeten en als ze dan eindelijk op hun bestemming aankomen … blijken ze inderdaad bijna alles te zijn vergeten. En wat ze wel mee hebben genomen wordt niet gebruikt. Zou het niet geweldig zijn als we evenveel van ons vakantiegeld zouden gebruiken als van onze meegebrachte kleren? Ik kwam hier gisteren op de Slabroekse camping een mevrouw uit Rotterdam tegen die klaagde dat ze ook altijd dingen meenam die ze helemaal niet nodig had … en toen wees ze op haar man.

Zelf zouden we deze weken in Frankrijk zitten, maar onze caravan wilde liever thuis blijven. Dus ben ik maar op ons eigen terras bier gaan drinken. Fijn zo’n hobby die je overal kunt beoefenen.

Zo zat ik zojuist aan mijn eerste Rooysche Tripel (van vandaag ), toen bedacht ik ineens: Waarom hebben ze de minimumleeftijd voor het nuttigen van alcohol niet op 70 jaar gezet? Dan had je op latere leeftijd ook nog iets gehad om naar uit te kijken. En nou ik toch aan het filosoferen ben, stel de wereld vergaat maar je zit op dat moment net in het vliegtuig, waar kun je dan het beste landen? Dat soort vragen dus.

Ik las dat in Rooi op het terras van d’n Dommel weer de eerste Pubquiz is gehouden (van deze zomer). Die vragen waren ook moeilijk, maar van een hele andere orde. Wat dacht je van: Welke landen die geen lid zijn van de Europese Unie geven toch zelfstandig euromunten en -bankbiljetten uit? Zo’n vraag is niet alleen moeilijk maar ook nog eens sarcastisch, want je weet dat wij momenteel in al die landen helemaal geen euromunten kunnen uitgeven, omdat de grenzen gesloten zijn. Wat is dat toch?  Bij de Jumbo kun je momenteel sparen voor een wereldkaart, met ook allemaal landen …waar je ook niet naar toe kunt. Heel flauw Jumbo!

Komt hier een vraag die de Rooise Pubquiz net niet heeft gehaald: Hoe herken je een Frans­man met blaasproblemen? Antwoord: Aan zijn gele tennis­schoenen.

About the Author