Published On: ma, jul 22nd, 2019

Waar kopen ze in Rooi een nieuwe bontjas?

 

Ik begin deze week met enkele ongelofelijke nieuwsberichten, te beginnen met een nieuwtje uit Hollywood. Daar heeft gisteren de acteur Samuel L. Jackson eindelijk zijn rijbewijs gehaald. En dat op 70 jarige leeftijd!? Hij zal vanaf nu door het leven gaan als Samuel Jackson. Bizar niet? Nog eentje? In het Belgische Ieper is oud wielrenner Briek van Goedhemd ten onder gegaan aan zijn eigen succes. Bij het stofzuigen van zijn berging is hij onder zijn prijzenkast terecht gekomen. En op Eindhoven Airport is gisteren een man aangehouden met 15 kolibries, 2 kaketoes, en 1 papegaai in zijn handbagage. Enkel de papegaai heeft een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen, omdat hij hard kon maken, dat-ie de taal kwam leren.

En dan heb ik het meest eigenaardige bericht nog niet eens genoemd. Ik las het op de site van deze weekkrant. Ben je er klaar voor? Komt-ie. Steeds vaker kopen inwoners uit Sint-Oedenrode een jas online. Ja, ik begrijp dat je nou even moet gaan zitten, beste lezer. Toch is er totaal geen reden tot paniek, zo blijkt uit de rest van het artikel. In heel Brabant kopen mensen steeds vaker jassen online. Het is een trend en daarin staan jullie in Sint-Oedenrode niet alleen, want zo lees ik; “Alleen ouderen kopen nog offline jassen in een fysieke winkel.”

Eh, wat voor winkel? Ik krijg ineens allerlei vreemde associaties: “Na het aaien van de Nijnselse hooglanders sloot het gezelschap Koreanen de dag af in de fysieke winkel ter plaatse.” En “Na jaren van contactloos shoppen op tinder ontmoette Chantal (74) haar nieuwe vriend Kees (81) in de fysieke winkel van Odendael.”

En er stond nog meer in het “jassen”artikel van deze MooiRooikrant. Maar voordat ik dat ga vertellen adviseer ik de minder gezonde lezer nu te stoppen met het lezen van dit stukje. Ben je kortademig of heb je last van hartkloppingen, kappen nou. Hieronder kom ik namelijk met nóg een verpletterend onderzoeksresultaat. Hou de defibrillator bij de hand. Ben je er klaar voor? “Inwoners van Sint-Oedenrode kiezen vaker voor een zomerjas.” Nee, ik ga hier niet verklappen waarom. Dat mag je zelf verzinnen, onder je parasolletje bij 38 graden in de schaduw. Succes.

About the Author