Published On: do, okt 29th, 2020

Wat zegt een zandloper en een kerkklok?

Mijn vriendin vroeg gisteren aan mij of ik wist “hoelang het nog gaat duren  … “ Ik zeg, “Hoe lang wát nog gaat duren? Hoe lang het nog duurt voordat 50 plus van naam moet veranderen? Niet lang, ze zijn inmiddels met veel minder leden. Of bedoel je, hoe lang het nog duurt voor je je kunt opgeven als 1 van de 100 toegestane bezoekers van Paaspop 2021? Of hoe lang het nog duurt voordat je bij cafetaria ‘t Stamhuijs weer een frietje kapsalon mag bestellen? Nou, dat mocht al vanaf afgelopen maandag. Waar heb je het over? Hoelang het nog duurt voordat het in Schijndel weer kermis is op de Steeg… of in het centrum?”

Ach, ik snapte haar vraag wel. Ze is niet de enige. Nederland is het massaal zat. Hoelang leven we nou al tussen de spatborden, spuitflacons en zoommeetings? Ik erger me ook rot aan al die beperkingen rond Corona. Ik heb niet eens meer tijd voor mijn gebruikelijke irritaties. Neem die nieuwe spijkerbroeken waar je je duim verstuikt als je die knoopjesgulp open of dicht wilt doen. Of wc-papier met een hoedje op, -ja joh, geef het een paraplu tegen de regen!? Belachelijk! In een file staan, die niet wordt genoemd op de radio. En wat dacht je van al die weggegooide kauwgom op straat? Als we nou ’s uit al die bubblegum het achtergebleven spuug halen, dus het DNA, en we klonen daar dan weer een mens uit die we dan al die troep met een tandenborstel van het trottoir laten schrapen …is dat wat? En wat vonden jullie van die onbegrijpelijke symbolen op de heren- en damestoiletten in de horecagelegenheden in onze regio. Had je hoge nood, stond je blaas op knappen, dan zag je ineens een deur met een zandloper of een kerkklok op de voorkant, of een papegaai en een olifant. Hallo, ik heb helemaal geen tijd voor dit soort stomme puzzeltjes. Ik moet pissen!

Ehem … goed, dat zou ik hier dus allemaal een paar maanden terug hebben kunnen schrijven, maar jongens wat verlang ik naar al die ergerlijke klotedingen, vooral naar die geflipte klets op de pleedeuren van onze horeca! Jullie ook?

 

About the Author