Published On: vr, feb 13th, 2015

Winkeldieven Veghel en Uden aangehouden

puddinghoofd[1]Als je belastingbiljet wordt gestolen, moet je dan toch aangifte doen? Waarom noemen ze het “maandsalaris”, als het al na 8 dagen op is? En hallo, houdt die crisis nou nooit op!?

Ik liep van de week even het centrum van Uden in, om een laatste blik te werpen op de toekomstige  V&D. Ik had nog nooit een winkelsluiting gezien, zo vlak voor de opening. Ik raakte helaas de weg kwijt en vond mezelf terug op het Brabantplein. Tjonge … in de bar van een ontwenningskliniek is het drukker.  Bijna alle winkelpanden stonden leeg. De volgende dag las ik op kliknieuws dat de politie twee winkeldieven had opgepakt, die zowel in Veghel als Uden actief waren geweest. In die laatste plaats hadden ze dus blijkbaar de meeste winkels gestolen. Nog een geluk dat de V&D nog niet open was.

Ik weet het, we hebben allemaal boter op ons hoofd. We hebben het met z’n allen zover laten komen … En nou is het te laat. Of …? Ik heb het al ’s voorgesteld, toen ging er niemand op in. Hier mijn laatste poging. Want er is wel degelijk een oplossing voor de financiële ellende waarin we ons bevinden. De ideale uitweg is namelijk: Nederland verkopen!

We leven met ruwweg 17 miljoen mensen op een oppervlakte van bijna 34 duizend vierkante kilometer. Volgens mijn snelle berekening is dat ongeveer 200 vierkante meter per persoon. Weet je wat dat oplevert als je dat verkoopt? Misschien staat er wel een huis op of een paar oude bomen of ligt er een stuk snelweg op. Dat is tonnen waard! Als we Nederland in één keer zouden verkopen aan Saoedi Arabië – ik noem maar een rijke dwarsstaat – dan levert dat ons weet ik hoeveel triljard op. Dan verdelen we de poet met z’n 17 miljoenen, en vertrekken dan massaal naar een oord waar we lekker weinig belasting hoeven te betalen en waar we in februari wel gewoon in korte broek carnaval kunnen vieren. Doen …?

Hier wat tips om tot die tijd goedkoop de carnaval door te komen. Met een hamer kun je blauwe nagellak uitsparen. Schep ’s wat uit je aquarium, als je dronken bent is dat net vissoep! En op 21 februari houdt Markant Uden het Lege Portemonneebal.  “Voor mensen zonder geld, maar die nog wel een stapel verschillende muntjes over hebben.” Bij Damen Plastics kun je die per 200 bestellen voor nog geen 5 euro. Succes.

Een uitmuntende carnaval gewenst door Mark van de Veerdonk

About the Author