Published On: ma, okt 31st, 2016

Zondag ook zo genoten van het zonnetje?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag 16 oktober was een gedenkwaardige dag.  Bij turnvereniging Vlugheid en Kracht werden haarscheurtjes geconstateerd in een brug. Voor clubleden van boven de 50 kilogram is het nu zeker 2 maanden verboden om hierop te turnen.

En ik kreeg zondag ineens Hoog Bezoek!? Dat kwam zo: Als mijn vriendin niet thuis is, ontbijt ik altijd vegetarisch. Ik spoel dan 12 Bastognekoeken weg met een liter cola. Na afloop heb ik dan minimaal een halve flacon wc-eend nodig om mijn gehemelte te reinigen. Maar afgelopen zondag probeerde ik eens cornflakes uit, maar hoe je die moet bakken, geen idee. Na 3 minuten waren ze zo zwart dat ik ieder moment Madonna aan de voordeur verwachtte om ze te adopteren. Er werd overigens wel aangebeld, maar dat was een Zweed van een of andere commissie die me wilde voordragen voor de Nobelprijs voor de Scheikunde. Hij moet mijn baksel geroken hebben. Ja, na Bob Dylan is alles mogelijk. Wat dacht je trouwens van die andere prijs? De Gouden Televizierring ging naar “Floortje naar het Einde van de Wereld”. Maar een notaris gaat uitzoeken of Floortje Dessing ook werkelijk bij ons in het buurtschap Slabroek is geweest.

Vroeger kregen we half oktober altijd wat jagers aan de deur. Die kwamen dan wat geld brengen om op ons land te mogen jagen. Afgelopen zondag werd het jachtseizoen weer geopend maar nu ze in de Maashorst nog nauwelijks hun buks mogen trekken, zijn de jagers zelf het haasje.

Over het aantal mensen hadden we trouwens niet te klagen op Slabroek. Of juist wel. Ik schat dat er zo’n 30 duizend mensen naar ons buurtschap waren gereden. De Slabroekseweg stond van 10 tot 4 uur in de filetoptien! Niet dat die weg nou ineens moet worden afgesloten. Nee, wij zeggen, hou die weg open en breidt de parkeerplaats langs die weg, het ouwe OKB-voetbalveld, met minimaal 50 parkeerplekken uit, dan wordt het bij ons iets minder druk. Met een vage toezegging van de gemeente om op termijn langs de alternatieve route in de buurt van de golfbaan een recreatieve poort te gaan opzetten, laten we ons niet zo 1-2-3 afschepen. Vandaar die petitie. Lang leve De Zondagsrust.

About the Author