Published On: do, mei 21st, 2015

Buurtschap Slabroek wordt Pluto

Caberatier Mark van de Veerdonk tijdens de ingebruikname van de zonnekijker op sterrenwacht Halley te Heesch. oa. Yves de Boer kijkt toe. Fotograaf: Van Assendelft Fotografie

Cabaretier Mark van de Veerdonk tijdens de ingebruikname van de zonnekijker op sterrenwacht Halley te Heesch.
oa. Yves de Boer kijkt toe.
Fotograaf: Van Assendelft Fotografie

Het was toch even vreemd. Wat moet dat gekke urinoirtje voor bij het bezoekerscentrum? Een paar weken later werd bij me aangebeld en toen werd alles duidelijk. Sterrenwacht Halley had naast een nieuwe koepel met zonnetelescoop een pad aangelegd van zo’n 10 kilometer lang, waarlangs zuiltjes waren geplaatst met informatie over de planeten van ons zonnenstelsel. Zo leer je nog ’s wat, moeten ze gedacht hebben.

Uiteraard werd ik als Prof. Dr.  Hakjes Klein Schiphorst gevraagd om dit pad te openen. Op 18 mei 2015 begon deze briljante maar enigszins  verwilderde wetenschapper aan een voettocht naar Halley. Een wandeling vol kabaal vastgelegd door Videoclub Schijndel, uitmondend in een feestelijke speech ten overstaan van bestuurders en vrijwilligers. Hoera, Slabroek had al een kabouterpad, nu dus ook een dwergplaneet!  Het wachten is op Roel van Velzen.

About the Author