Published On: di, sep 16th, 2014

De Hormoonfabriek

hormoonfabriekLiefde en venijn tussen twee broers, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes, foute vrienden in de oorlog, het boek de Hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt (zie foto) biedt zo al drie thema’s die mij in ieder geval erg aanspreken. En Peter te Nuyl blijkbaar ook, want hij was het die op het idee kwam het boek (samen me de schrijfster) te bewerken tot een hoorspel. En hij kwam ook mij op het spoor.
Een weekje voor mij was er al een scheepslading Ossenaren de studio ingekanteld, en nou was het aan mij om dit radiomonument van een Brabants kleurtje te voorzien. Als Hoofd Grondstoffen mocht ik De Bonte Avond presenteren, met slechte grappen dus precies in mijn straatje. In een uurtje stond het er op, naar volle tevredenheid van de regisseur Peter te Nuyl zelf. De Hormoonfabriek is vanaf 5 september 2014 iedere te beluisteren en als je goed oplet, dan hoor je een bekende stem.
Persoonlijk hoogtepunt: ontmoeting met technicus Frans de Rondt, de man achter de filmmuziek in mijn programma Odysseus op Kostschool (1994) Witte nog Frenske?

About the Author