Published On: wo, aug 29th, 2018

Geen Viking

Ach, Brabant, waar de sfeer én het geweld “huiselijk” is. Als Brabanders in de zomer gaan winkelen en hun kind achterlaten in de auto, dan laten ze alleen een raampje open staan, als het kind wil roken. In Brabant is in het jaar 1947 Moeder Maria voor het laatst verschenen, en dat is echt de laatste keer dat daar een maagd is gesignaleerd. En zo kan ik nog wel even doorgaan over mijn provincie, en als 100 procent Brabander mag ik dat ook doen.

Tot zover mijn mening tot mijn 60ste verjaardag. Tot ik mezelf een DNA-test cadeau deed en de verrassende uitslag me keihard uit mijn comfortabele leunstoel kieperde.

In mijn 16e show Geen Viking ga ik op zoek naar mijn ware identiteit en val ik van de ene verbazing in de andere. Centraal staat een Slabroeks speeltuintje en iets dat daar 75 jaar geleden uit de lucht kwam vallen.

De tournee van Geen Viking werd overigens na 78 voorstellingen ruw onderbroken door een vleermuis uit China. Waar bemoeit zo’n beest zich mee? De Vikingen hadden er allang gehakt van gemaakt!

About the Author