Published On: do, okt 12th, 2023

Mijn absoluut laatste rondje breekt aan.

“Hé pensionado, hoe bevalt het achter de geraniums?” Dat is de meest gehoorde reactie van mensen die ik de afgelopen maanden tegenkwam. Op Festyland, in theater De Lievekamp, wanneer ik de hond uitliet op het OKB-veld, (van de eens zo roemruchte voetbalvereniging Op Klompen Begonnen), voor de balie van groenteboer Ceelen in Nistelrode; blijkbaar heeft half Brabant begrepen dat ik allang gestopt ben met optredens. Ben je gek! Omdat het vorig seizoen zo lekker liep, en er nog veel theaters bleken te zijn die mijn allerlaatste show in huis wilden halen, heb ik er een feestelijk staartje aan genaaid:

Van 22 december 2023 tot 15 juni 2024 speel ik nog een kleine 50 keer mijn aller allerlaatste voorstelling, (zie de speellijst hierboven op de balk)  maar daarna is dit podiumbeest ook resoluut ontsnapt. Basta, klaar over en uit! Zand erover.

Maar eerst dus nog een klein  half jaar genieten van mijn laatste en misschien wel beste voorstelling ooit. Klein detail – ik heb hiermee wéér geen Poelifinario gewonnen. Dat is onderhand ook best een prestatie van formaat, in al die 40 jaar dat ik op het podium sta. Kom maar ’s kijken of de jury wederom gelijk had. Tenminste, als je durft. (Foto door Peter van de Kerkhof)

About the Author