Published On: zo, jun 1st, 2014

Opening Maashorstfair

xx-opening maashorstfairHet muziekcorps uit Megen was omgetoverd tot Samenspel Overwint Alles (SOA), de hoedjes waren gehuurd van Klerks uit Berghem, en degene die uiteindelijk de officiële opening verrichte was zomaar een mevrouw uit het publiek. Kortom, een geslaagde opening van de Maashorstfair 2014, die dit jaar zo’n beetje in mijn achtertuin werd gehouden. Mijn speech als locoburgemeester van Slabroek was pittig, vond ik zelf. Hier een klein stukje uit mijn felle aanklacht:

“Op DIT moment zou ik het liefste – met de gemeentelijke verordening in de hand – meteen weer een EINDE maken aan deze NIET binnen het gemeentelijk bestemmingsplan vallende, verkeers-aantrekkende, niet-agrarische activiteit in dit door het Provinciaal Beleidsplan aangewezen … STILTEgebied. Hallo HOORT U mij: dit is STILTEgebied!!

Maar we zijn het gewend de herrie hier. Maanden lang hebben hier vrachtwagens alle vruchtbare grond van Slabroek, – het zwarte goud van Slabroek – richting Osse vuilnisbelt gedeporteerd. Jawel, met 1 pennestreek is ons boeren erfgoed verkwanseld – wat zeg ik? – fijngemalen tussen Ecologische Hoofdstructuren, tussen de doelstellingen van wijstherstel en antiverdrogingsmaatregelen én het nijpende gebrek aan welstand binnen de gemeente Uden. Oh ja, dat ook nog. En zo worden we de zoveelste Udense villawijk, waar binnenkort bussen toeristen worden afgegooid op zoek naar het urnenveld en de resten van de sloerie van Slabroek, … of hoe heet ze? Oh ja,de vorstin van de Maashorst?”

Ik geloof niet dat het is opgepikt door welke beleidsmaker dan ook.

met SOA

About the Author